DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Red Bull elengedheti Gasly kezét

Az energiaitalosok tanácsadója, Helmut Marko elárulta, hogy a francia szabadon távozhat a Red Bull kötelékéből a következő szezont követően, hiszen a csapat nem gördít akadályt a váltás elé.

Pierre Gasly sikeresen állt fel a padlóról a Red Bulltól történő távozását követően, hiszen az AlphaTauri színeiben több dobogós helyezést, valamint pályafutása első futamgyőzelmét is sikerült megszereznie a 2020-as Olasz Nagydíjon. A franciát több csapattal is hírbe hozták az elmúlt hónapokban – leginkább a McLarenhez vizionálták őt a riporterek – a nyár elején azonban biztossá vált, hogy Gasly 2023-ra is marad a faenzaiakkal. 



Marko azonban elárulta, hogy a következő szezont követően a francia szabadon kereshet magának új csapatot: „Igen, kereshet magának új csapatot. Jó a kapcsolatunk, és az utóbbi időben nagyon sikeres volt az AlphaTauri vezéreként. Ugyanakkor Yuki [Tsunoda] már most azon a szinten van sebesség tekintetében, mint ő. Idén eddig nem jött ki túl jól számára a lépés a versenyeken a korábbi évekhez viszonyítva. Mindazonáltal pénzügyi szempontból javítottunk a szerződésén, pedig nem volt kötelező ezt tennünk. Perez szerződése megakadályozza az ő visszatérését, szóval 2024-től szabad lesz” – idézi az osztrák szakembert a PlanetF1.com

Marko azt is elárulta, hogy fejlődése ellenére továbbra sincs teljesen meggyőződve róla, hogy Gasly fel tudná venni a versenyt a bombaformában lévő Max Verstappennel: „Max lekörözte őt a 2019-es Magyar Nagydíjon. Egyértelműen stabilabb versenyzővé vált, és sokkal több az önbizalma is, de nehéz megmondani, hogy mire menne Verstappen ellen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: