DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Marko: A szezon meglepetése Alonso

A Red Bull főtanácsadója alaposan megdicsérte az egykori nagy ellenfelet. Hiába 41 éves már a spanyol, jelét sem mutatja annak, hogy lassulna, és ez lenyűgözi még Helmut Markót is.

A Magyar Nagydíj idején hirtelen beindult a pilótapiaci körforgás. Azzal kezdődött, hogy már az első edzésnapot megelőzően Sebastian Vettel nyilvánosságra hozta, hogy az év végén visszavonul a versenyzéstől, de a Formula-1-nek legalábbis mindenképpen búcsút int.

Alig néhány napra rá fény derült arra, hogy Fernando Alonso, némi meglepetésre nem hosszabbított az Alpine-nal, hanem helyette az Aston Martin ajánlatát fogadta el és elmegy Lawrence Stroll istállójához Vettel helyére. A spanyol negyvenegy évesen is fantasztikus formában vezet és nagyon éhes a sikerre, ezért nem is meglepetés, hogy meghosszabbítja maradását a száguldó cirkuszban.

Alonso hiába 41 éves, Markót most is lenyűgözi sebességével


„Annak idején tökéletesen illeszkedett feltörekvő istállónk képébe Vettel aprólékossága. Ennek is volt köszönhető, hogy minden tökéletesen passzolt és működött, mindenki a saját feladatára összpontosított. Most már nála is más dolgok kerültek előtérbe, ráadásul az az autó, amit jelenleg vezet, nem alkalmas arra, hogy a dobogós helyekért csatázzon vele. Ezért logikus, hogy levonta a következtetést és visszavonul. Ha nem tudja valaki a szívét-lelkét beleadni, nincs értelme folytatni” – mondta el véleményét Helmut Marko az Österreich című újságnak.

„Fernando Alonso pedig a szezon egyértelmű meglepetése. Rendkívül gyors. Szinte hihetetlen, milyen versenyeket képes futni, nekem ő az év meglepetése. Ha csak a pilóta képességeit nézzük, most is azt gondolom, simán képes versenyeket nyerni. Az egyetlen kérdés csak az, hogy az Aston Martin képes lesz-e a megfelelő csomaggal előállni és kiszolgálni őt ehhez” – tekintett előre a főtanácsadó.

Mi hogy gondoljuk, jó párosítás lesz az Alonso-Aston Martin kettős?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: