DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Szafnauer Alonsóról: „Nem mindenki tartja a szavát”

Az Alpine-t irányító szakember szerint formálisan már megállapodtak a közös folytatásról a kétszeres F1-es világbajnokkal, aki azonban mégis úgy döntött, hogy átigazol egy rivális istállóhoz.

Fernando Alonso nem kis meglepetésre jövőre már az Aston Martinnál fog versenyezni: ezt egy hete jelentette be a csapat, miközben még előző nap is arról szóltak a hírek, hogy közel jár a hosszabbításhoz az Alpine és a spanyol versenyző. Otmar Szafnauer, a francia alakulat csapatfőnöke az El Confidencialnak adott interjúban nemcsak az Alonso utódjának szánt, de vélhetően szintén elveszített Oscar Piastriról nyilatkozott kritikusan, hanem a kétszeres világbajnokról:

alonso-alpine-dppi-2022-f1



„Úgy hiszem, hogy én egy értékekkel bíró ember vagyok, aki ha elkötelezett valami iránt, akkor mindent megtesz annak érdekében, hogy meg is tudja azt csinálni. Tartom a szavam, így nőttem fel, ezt adta át nekem édesapám. De hát megértem, hogy nem mindenki csinálja ezt ugyanígy” – szúrt oda Alonsónak a szakember.

Szafnauer arról is beszélt újfent, hogy egy plusz egy éves szerződést kínáltak a spanyolnak: „Két évre szólt a szerződés, még ha egy plusz egy évről is volt szó konkrétan. Úgy gondolom, az egyik kulcs Fernando számára a szerződés hossza volt. Nagyon magas szinten teljesít, és mondtam neki, hogy ha így folytatja, jövőre is hosszabbítani fogunk, őrültek lennénk nem így tenni. De mint mindenkinek az életében, eljön az a kor, ami már hatással van a pszichológiai képességére, a szemére, az agyára, az izmaira, az idegrendszerére.”

Az időtartam mellett az Aston által állítólag kínált nagyobb pénz is szerepet játszott Alonso váltásában Szafnauer szerint: „Több pénzt ajánlottunk neki, mint amennyit most kap, ami logikus. Olyan összeg volt, amelyről az elején próbált tárgyalni, mint mindenki, de végül formálisan sikerült megállapodnunk. Hallottam pletykákat, hogy nagyon magas összegű ajánlatot kapott. Nem tudom, hogy ez döntő tényező volt-e, őt kell megkérdezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: