DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel apja: A mezőny végi autózás felgyorsította a visszavonulást

A négyszeres F1-es világbajnok édesapja, Norbert Vettel szerint az idei Osztrák Nagydíj volt a mélypont a fia számára. Mindenképp el fog még látogatni a fia egyik versenyére idén.

Sebastian Vettel a Magyar Nagydíj csütörtöki napján jelentette be, hogy a 2022-es idény végén visszavonul a Formula-1-től. A négyszeres világbajnok két Aston Martinnál töltött esztendő után búcsúzik a sporttól, s bár saját elmondása szerint elsősorban a családja és az egyéb területek, mint például a környezetvédelem iránt megnövekvő érdeklődése miatt akasztja szögre a bukósisakot, édesapja szerint az is belejátszott a döntésbe, hogy rendszeresen a mezőny második felében volt kénytelen szerepelni:

vettel-apja-2021-f1



„Kár érte, de meg tudom érteni őt. Hihetetlen pályafutás áll a fiam mögött, a mélypontot viszont az idei osztrák verseny jelentette” – nyilatkozta Norbert Vettel a német RTL-nek, utalva a spielbergi hétvégére, ahol a sprinten és a versenyen is ütközésbe keveredett a fia. „Nagyon fájt neki, hogy a mezőny végén kellett köröznie, ez pedig felgyorsította az ezzel kapcsolatos gondolatait.”

Vettel édesapja azt is elárulta, hogy a hátralévő versenyek közül legalább az egyikre el fog látogatni, és vélhetően az Olasz Nagydíj lesz a választottja, ahol már tavaly is együtt járták be a pályát a nagydíjhétvégét megelőzően:

„Egyértelmű, hogy szeretnék ellátogatni még egy versenyére, és valószínűleg Monzát fogom választani, mivel ott szerezte az első győzelmét a Toro Rossóval. Ott indult el a nagyszerű karrierje az első győzelemmel a négy világbajnoki cím felé.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: