DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Steiner: Schumacher a saját márkáját építi

Nem akar az apja nevére támaszkodni Mick Schumacher a Haas csapatfőnöke szerint. Günther Steiner szerint a fiatal német versenyző igyekszik a saját útját járni.

Második évét tölti a Formula-1-ben Mick Schumacher, akinek bemutatkozására rengetegen vártak az elmúlt években, hiszen a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fiáról van szó. A fiatal tehetség pályafutását már az utánpótlás szériákban is sokan figyelték, végül az F3-as Eb-n, és az F2-ben elért bajnoki címek után 2021-ben a Haas istállójánál mutatkozhatott be.

Az idei szezonban Schumacherre még mindig nagy figyelem irányul, és továbbra is sokan hasonlítják az apjához, ám Günther Steiner úgy látja, ez nem fog sokáig tartani.

„Nem kizárólag magának használja a vezetéknevet, de ez némi időt vesz igénybe. Az embereknek továbbra is könnyebb, ha Michael fiának hívják. Idővel ez is megváltozik, ő pedig tesz azért, hogy a saját márkáját építse” – idézte Steinert a PlanetF1.



 

Az idény elején látott kudarcok után Silverstone-ban jött az áttörés, amikor megszerezte első pontjait az F1-ben, a leintés előtt pedig látványos csatát vívott Max Verstappen ellen. A futam után édesanyja, és nővére is gratuláltak neki a rádión keresztül. Steiner szerint fontos, hogy a család összetartó legyen.

„Mindig jó, ha a fiatalok közel állnak egymáshoz, tisztelik a családjukat, és együtt dolgoznak. A családja nehéz időket élt át, érthető, hogy miért van ez így, de most jó rájuk nézni” – zárta gondolatait a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: