DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ralf Schumacher: Micknek jobban kellett volna teljesítenie…

Izgalmas fejlesztésekkel érkezett a Hungaroringre a Haas, ám a csomagot egyelőre csak Kevin Magnussen próbálhatta ki. Ralf Schumacher szerint unokaöccsének jobb eredményekre lett volna szüksége ehhez…

A Haas VF-22 átfogó csomagját ezen a hétvégén csak Kevin Magnussen kapta meg, Mick Schumacher továbbra is az eredeti verzióval versenyez. Ralf Schumacher úgy véli, unokaöccsének jobb eredményeket kellett volna elérnie ahhoz, hogy mihamarabb kipróbálhassa a fejlesztéseket. 

Günther Steiner csapatfőnök világossá tette, hogy Schumacher szezon eleji balesetei és hibái sok időbe és pénzbe kerültek a Haasnak, és mivel egyelőre csak egy autóhoz van elég alkatrészük, nem a fiatal németnek adták a lehetőséget. Jelenleg tíz pont a különbség a két csapattárs között, Magnussen javára, ami valamelyest indokolja is a Haas döntését. 

„Ez az általános gyakorlat, eddig is így volt minden csapatnál” – szögezte le Ralf Schumacher a Sky Germanynek. „Micknek egyszerűen jobb eredményeket kellett volna elérnie korábban…”



A Haas ifjú pilótája azonban egyáltalán nem csüggedt, amiért egyelőre a régi autóval kell versenyeznie. A VF-22-vel pontokat szerzett az elmúlt hétvégéken, ami a baleseteket nem számítva, bizakodásra és elégedettségre ad okot. „Az autónk képes pontokat szerezni! A Hungaroringen csupán egy jó körre van szükség a kvalifikáción és megvan az esély arra, hogy jó pozícióba kerüljünk a végén. Bízom benne, hogy tiszta hétvégém lesz, jó időmérővel és erős versennyel” – tette hozzá Schumacher, aki ettől függetlenül nagyon várja a fejlesztést, méghozzá a nyári szünet utáni első versenyen, Spában.

Mint elmondta, idei versenyei közül Ausztriát tartja a legjobbjának, ahol hatodik helyen sikerült célba érnie. „Ami a kevésbé jó pillanatokat illeti: leckének fogom fel őket, hiszen az ember a tapasztalatok által válik erősebbé” – fogalmazott az F1-Insidernek adott interjújában. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: