DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa: Leclerc egyértelműen nem boldog

Felipe Massa szerint a sorozatos hibák, és az elrontott stratégiák után érthető Charles Leclerc csalódottsága. A korábbi F1-es pilóta szerint a monacóinak türelmesnek kell lennie.

Bár a szezont kiválóan kezdte a Ferrari, Charles Leclerc pedig jelentős előnybe került a pontversenyben, a szezon feléhez közeledve egyre több probléma ütötte fel a fejét a maranellóiaknál. A legtöbbször a csapat hibázott, esetleg technikai gondok hátráltatták őket, néha pedig a fiatal pilóta is rontott. Charles Leclerc frusztráltsága ezek miatt elég nyilvánvaló Felipe Massa szerint. Az korábbi F1-es pilóta úgy érzi, a türelem lehet a kulcs a sikerhez.

„Nos, az egyértelműen látszik, hogy nem boldog. Türelmesnek kell lennie, mert ha most elkezd veszekedni, az nem segít a csapaton. Nem szabad elfelejteni, az utolsó futamon elkövetett egy hibát, amivel épp egy nagyon jó lehetőséget dobott el futamgyőzelemre, és a megfelelő mennyiségű pont megszerzésére. Türelemre van szükség, még ha nem is vagy elégedett a döntésekkel, a hibákkal, amik történnek, akkor is a megfelelő módon, profi módon kell küzdened. Nem mutogathatsz kifelé, mert az senkinek sem segít, még akkor sem, ha a Ferrari idén több hibát követett el. A kinti harc nem visz előrébb” – mondta Massa a Sky F1 'Any Driven Monday' podcastjében.



 

A brazil szerint a felelősség végső soron a csapatfőnökön, Mattia Binottón van, de az istállónak át kell szerveződnie, és számba kell vennie a döntéseit.

„Nagyon jól ismerem őt, sokáig dolgoztunk együtt, ő volt a motormérnök, aztán főnökként kezdett felelni ezért. Amikor technikai igazgató, majd csapatfőnök lett, én már nem voltam ott. Egy nagyszerű mérnök, nagyon profi, sokat ért a technikai oldalhoz. Őszintén szólva emberként is kedvelem őt, de az eredmények nem úgy jönnek, ahogyan várják. Nem hibáztathatjuk egyértelműen őt, de azt kell mondanunk, hogy a részese ennek. Mindenképpen egy kicsit több nyugalomra van szükség a döntésekhez, meg kell érteni, hogy miért történnek ezek, mert sok a hiba, és a stratégia tekintetében, ez még mindig megtörténik. Gyorsan kell fordítania, és változtatnia a dolgokon, különben megfizethet érte” – tette hozzá a Ferrari egykori pilótája. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: