DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Massa: Verstappen tavalyhoz képest is hatalmasat fejlődött

A korábbi világbajnoki ezüstérmes úgy véli, már 2021-ben is fantasztikus teljesítményt nyújtott a holland, de idén sikerült még magasabb szintre fellépnie, szinte verhetetlen.

Felipe Massa 2008-ban még a világbajnoki címért küzdött, amiben egészen kicsivel maradt csak alul. 2017-es visszavonulása óta már csak külső szemlélőként figyeli a Formula-1 küzdelmeit, de Max Verstappen teljesítménye mellett nem tud elmenni szó nélkül.

„Max még magasabb szintet képes hozni, mint tavalyi világbajnok évében. Teljesen le vagyok nyűgözve attól, ahogy versenyez. Már tavaly is rendkívül jó benyomást tett rám a teljesítménye, de azért a Lewis Hamiltonnal vívott küzdelmei során itt-ott vétett komolyabb hibákat is” – elemezte a helyzetet Massa a Sky Sports cikkében.

Massa szerint Verstappen még magasabb szintre tudott lépni és a csapata is zseniális


„Idén azonban egészen kiváló munkát végez. Elég, ha megnézzük a legutóbbi néhány időmérő edzést, néha egy másodperccel gyorsabb, mint Perez. Max Verstappen most mutatja meg nekünk, hogy jelenleg nincs olyan pilóta a mezőnyben, aki jobb teljesítményre képes, mint ő” – tette hozzá Massa.

„Remek a háttere is. Csapata rendre jól reagál a stratégiával a hirtelen helyzetekre, látható, mennyire szorosan működnek együtt. Minden a létező legjobban halad ahhoz az istálló és Verstappen között, hogy hamarosan a második bajnoki címüket is megünnepelhessék az év végén.”

„A csapat szintén hatalmas dicséretet érdemel, mert elképesztően versenyképes autóval jöttek elő idén. Gyorsabb, mint a riválisok gépe, ráadásul a gumikezelésben is jeleskedik a Red Bull idei autója” – mutatott rá Massa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: