DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Magnussen: Beváltak a fejlesztések

Bár pontok nélkül maradt a Haas istállója Magyarországon, Kevin Magnussen úgy véli, van ok az örömre. A dán pilóta szerint a vártnak megfelelően működtek a Hungaroringen bevetett frissítések.

A mezőny többi csapatához képest jelentős késéssel csak a Magyar Nagydíjon hozott új elemeket a Haas alakulata. Az amerikai istálló elsőre csak Kevin Magnussen autóján próbálta ki az átfogóbb fejlesztéseket, ám az előrelépés nem látszódott az eredmények alapján.

A futamuk a nagyszerű rajt ellenére sem alakult jól, Magnussen és Schumacher számára sem működött jól a kemény keverékű abroncs, a dán versenyzőnek ráadásul egy plusz kiállásra is szüksége volt az első szárny sérülése miatt. Bár pontok nélkül maradtak ennek ellenére jó hangulatban várják a folytatást.



 

„Jó, hogy nem tűnnek kudarcnak a frissítések. Inkább telitalálatnak mondanám. Amit lehetett azt kihoztuk a hétvégéből, és láttunk néhány pozitív dolgot az adatok és a tesztek tekintetében. Kell még némi időt adnunk ennek, hogy még több teljesítményt tudjunk kinyerni belőle, de legalább hoztunk egy olyan fejlesztést, ami azt teszi, amit vártunk” – idézte Magnussen szavait a PlanetF1.

A 29 éves pilóta szerint kicsit féltek attól, hogy rossz irányba fejlesztenek, ahogyan azt tették 2019-ben is, ám egyelőre jónak tűnik az irány. Az újdonságokat a Hungaroringen változó körülmények között próbálhatták ki, miután szombaton az eső is megnehezítette a dolgukat.

„Egy versenyző szemszögéből sosem könnyű, amikor ilyen idő van. A vizes edzés nem segített, ez csak megnehezíti az életünket, de legalább nem úgy néz ki, mintha visszaléptünk volna. Az autóm egy kicsit jobbnak tűnik, és ez pozitív dolog” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: