DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Év végén 1-2-ben zár a Red Bull Hakkinen szerint

Utóbbi futamokon látott gyengébb formája ellenére is Perez lehet a vb-ezüstérmes – hacsak a Ferrari nem kapja össze magát. A kétszeres világbajnok szerint a Hungaroring bizonyította, működnek a 2022-es szabályok.

Jelenleg Max Verstappen, Charles Leclerc és Sergio Perez alkotja a világbajnokság első három helyezettjét. Verstappen előnye hatalmas 80 pont Leclerc-hez képest, a monacói után azonban csak öt egységre következik a másik Red Bull-os: annak ellenére, hogy a szezon első szakaszában futamgyőzelmet és öt második helyet szerző mexikóinak rossz sorozata van, három verseny óta nem állt dobogóra, még így is közelebb tudott kerülni a monacóihoz a Ferrari számára katasztrofális francia és magyar versenyeken.

„Max győzelme nagyon meggyőző volt, hiszen a 10. rajtkockából kellett indulnia és át kellett verekednie magát a forgalmon. De megtett mindent, amit kellett, a csapat pedig a helyes stratégiát biztosította a győzelemhez” – kezdett Verstappennel az Unibet oldalán vezetetett rovatban Hakkinen. „Egy ilyen győzelem azt mutatja, mennyire magabiztos Max és mennyire bízik az autóban. Még akkor sem pánikol, ha problémák adódnak, csak a gyors felzárkózásra összpontosít.”



„Checo Perez pedig ötödik helyig jutott jó vezetéssel, így már csak öt ponttal áll Leclerc mögött a világbajnokságban. A Red Bull 1-2-es eredményt érhet el, ha a Ferrari nem jön rá, hogyan lépjen” – mondta el a mexikóiról, akit jó formája ellenére is a vb-ezüst favoritjának gondol.

Hakkinen úgy látja, a fordulatos Magyar Nagydíj bizonyíték, a 2022-es szabályok működnek: „Természetesen Max Verstappené a leggyorsabb és legstabilabb autó, de vasárnap Russell, Leclerc, Sainz és Hamilton is vezetett egy ponton. A 22-es szabályoknak köszönhetően nagyon kedvező, ahogyan az autók képesek egymást követni. Rengeteg dolog történt, és tekintve Max megforgását három-négy versenyző is megnyerhette volna akár a versenyt” – fogalmazott a kétszeres világbajnok finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: