DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Meghosszabbította együttműködését a Honda és a Red Bull

Bár a japán motorgyártó hivatalosan 2021 végén kiszállt az F1-ből, technikai segítséget így is adtak az energiaitalosoknak – most ezt a kapcsolatot hosszabbították meg egészen 2025-ig.

A Honda még 2020-ban jelentette be, hogy alig hét évvel a visszatérésük után, 2021 végén kiszállnak a Formula-1-ből. A Red Bull és az AlphaTauri így motorpartner nélkül maradt, de hamar eldőlt, hogy az energiaitalosok átveszik a japánok projektjét, sőt valójában a Honda továbbra is technikai segítséget nyújt a Red Bull Powertrains részleg munkájában.

Ezt az együttműködést hosszabbította meg most a két fél: a bejelentés értelmében a Honda, illetve annak versenyzésért felelős divíziója, a HRC egészen 2025 végéig támogatni fogja a Red Bull motorrészlegének munkáját.

redbull-hrc-f1



„A Red Bull együttműködése a Hondával rendkívül sikeresnek bizonyult eddig, és örülünk, hogy ez a jelenlegi motoréra 2025-ög végéig ki fog tartani” – mondta el a bejelentés kapcsán Christian Horner csapatfőnök. A Red Bull a Hondával karöltve 2021-ben felért az F1 csúcsára Max Verstappen vb-címe révén, idén pedig a technikai támogatásuk révén is vezetik mindkét összetett tabellát.

„Megállapodtunk róla, hogy a HRC-n keresztül továbbra is támogatjuk a Red Bull Powertrainst a Formula-1-ben, miután a Red Bull kérte az együttműködés meghosszabbítását, amit a HRC a meglévő forrásokon belül teljesíteni is tud” – nyilatkozta Koji Watanabe, a HRC elnöke.

Arról, hogy az új motorszabályok 2026-os érkezése után mi lesz a két fél együttműködésével, nem tudni, mindenesetre a hírek arról szólnak, hogy a Porsche lesz a partnere a Red Bullnak az új érában. Egyúttal nemrég a Honda részéről is érkezett arra utalás, hogy nem zárják ki, hogy esetleg ők is visszatérnek az F1-be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: