DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: A stratégia hihetetlenül fontos

A bajnoki cím megszerzéséhez lényeges, hogy jó stratégiák szülessenek Max Verstappen szerint. A holland pilóta külön megdicsérte a csapat vezető stratégiai mérnökét.

Bár a Magyar Nagydíj időmérő edzése kifejezetten rosszul sikerült a világbajnoki címvédő számára, vasárnap fantasztikus tempóra volt képes, és egy nagyszerű taktikával hamar az élre került, végül megszerezte első sikerét a Hungaroringen.

Max Verstappen úgy véli, nagyon fontos, hogy feltétlen bizalmuk legyen a bokszfalon dolgozó stratégákban a nehéz pillanatokban, ami a mostani győzelmében is fontos szerepet játszott. A holland pilóta külön kitért Hannah Schmitzre, aki már 2011 óta tölti be a vezető stratégiai mérnök pozícióját a csapatnál.



„Ez hihetetlenül fontos, ha a bajnoki címért akarsz harcolni. Nem engedhetsz meg magadnak sok hibát. Természetesen nagyon nehéz mindig a megfelelő oldalon állni, de szerintem sok jó lány, és srác van a csapatban. Ma azt hiszem, Hannah, a stratégánk őrülten nyugodt volt” – idézte Verstappent a Motorsport.

A 24 esztendős versenyző szerint a megfelelő gumiválasztás lényeges volt, mivel nem voltak biztosak abban, hogy gyorsabbak lesznek a Ferrarinál.

„Tudjuk, hogy az autónk általában véve gyors, de úgy gondolom, hogy a verseny során a Ferrari is nagyon gyors volt, csak rosszul döntöttek a kemény gumikkal. Még mindig sok dolgon javíthatunk, de szerintem a verseny nagyon jó volt. Úgy értem, a 10. helyről indulva megnyerni a versenyt egy ilyen pályán nyilvánvalóan nagyszerű, viszont még rengeteg dolog van, amit elemezni fogunk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: