DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ezért szerződtette az Aston Martin Alonsót

Lawrence Stroll régóta csodálja Fernando Alonsót: mivel a legjobbak embereket akarja a csapatban, természetesnek tűnt számára, hogy a spanyolt környékezi meg. A két fél nagyon gyorsan meg tudott egyezni.

Rövid időn belül a második pilótapiaci bombahírt szolgáltatta az Aston Martin: négy nappal azután, hogy Sebastian Vettel bejelentette visszavonulását, már meg is találták az utódját Fernando Alonso személyében. Négyszeres világbajnokot cserélni egy kétszeresre nem rossz üzlet – így nyilatkozott az istálló két vezére, Lawrence Stroll elnök és Mike Krack csapatfőnök arról, miért a spanyolra esett a választás:

„Sok éve ismerem és csodálom Fernandót, és mindig is egyértelmű volt, hogy elkötelezett nyertes, akárcsak én” – idézi az Aston oldala az idősebb Strollt. „Azt a célt tűztem ki, hogy a legjobb embereket gyűjtsem össze, a legjobb erőforrásokat és szervezetet építsem fel, így sikerrel járjunk ebben a nagyon versenyképes sportban. A tervek kezdenek testet ölteni Silverstone-ban. Természetesnek tűnt, hogy Fernandót hívjuk meg, legyen része egy győztes csapat fejlődésének. Nagyon gyorsan kialakult a párbeszéd arról, hogy ugyanazok ambícióink és értékeink, ezért logikus és gyors lépés volt megerősíteni, hogy együtt kívánunk dolgozni.”



Mike Krack így fogalmazott: „Szemtanúja voltam annak az izgalomnak, amely a mérnöki csapatban és a teljes szervezetben támadt a hírre, hogy lehetőség lesz együtt dolgozni Fernandóval. Tisztában vagyunk vele, hogy szinte mindenki tanulhat egy Fernando kaliberű és tapasztalatú versenyzőtől. Magabiztosak vagyunk, hogy inspirálni fog mindenkit, lépjünk egy szintet, ez pedig csak fokozni fogja a csapatban tapasztalható, már most fertőző energiát.”

„Úton vagyunk, hogy egy győztes szervezetet hozzunk létre, és egyértelmű, Fernando felgyorsítja ezt a folyamatot, teljesítményt hoz a csapathoz, melyet büszkén fogadunk el. Örömünkre szolgál, hogy Fernando és Lance jövő évi versenyzői felállásunkban szerepel: a tapasztalat és ifjúság kombinációja hihetetlenül erős lesz majd. Mindkét versenyző várja, hogy együtt versenyezzen és dolgozzon. A csapat új vezetése az AMR23 fejlesztésére fókuszál. Lenyűgöző, hogy ők és jövőbeli projektjeink profitálni fognak abból a tudásból és rutinból, melyet Fernando hoz magából” – zárta Krack. Az Aston Martin idén a konstruktőri pontverseny kilencedik helyére csúszott vissza: Strollék bíznak benne, hogy Alonso végre megindítja őket felfelé a lejtőn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: