DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: A hűvösebb idő kedvezett nekünk

Kiváló futamot teljesített a Mercedes hétszeres világbajnoka. Lewis Hamilton a hetedik pozícióból ért fel a dobogóra, és véleménye szerint egy jobb időmérővel ennél többet is elérhetett volna.

Franciaország után ismételten dupla dobogót ünnepelhetett a Mercedes, Lewis Hamilton pedig különösen örülhetett, hiszen egy rosszul sikerült kvalifikáció után egészen a második helyig kapaszkodott fel. A 37 éves pilóta számára nem alakult igazán jól a verseny első szakasza, később viszont fokozatosan javult a tempója.  

„Nagyon szenvedtem a futam elején, ezért nem lehettem biztos abban, hogy elkapom az előttem lévőket. Később folyamatosan egyre jobban éreztem magamat az autóban, javult az egyensúlya, és a rajtom sem volt rossz. Szeretném megköszönni a csapatomnak, akik sosem adták fel ebben a kemény szezonban. Az, hogy két egymást követő futamon lehetett itt mindkét autónk dobogós helyen, nagyon különleges eredmény a számunkra” – mondta Hamilton a futamot követően.



A brit versenyző úgy érzi sokat számított, hogy hűvösebb idő fogadta a mezőnyt, ez ugyanis kedvezőbb volt a Mercedesnek.

„A hűvösebb hőmérséklet egyértelműen segített nekünk. Csatázhattam volna egyet Max ellen, ha megérkezik hamarabb az eső, de ez sajnos nem történt meg, és talán ha nincs tegnap gondom a DRS-el, akkor az élre is kerülhettem volna. Így is nagyon hálás vagyok mindenkinek, és köszönöm a szurkolóknak” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: