DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Binotto az autó hibáira panaszkodott

Bár ismét nyerő helyzetben volt a Ferrari, ezúttal a rossz stratégia miatt vesztették el a futamgyőzelmet, ám a csapatfőnök szerint egy másik probléma is felütötte a fejét a Hungaroringen.

Bár a maranellóiak számára sokáig egészen biztatóan alakult a Magyar Nagydíj, Charles Leclerc pedig vezette is a futamot, végül nem vált be a taktikájuk. A monacói versenyző akkor kezdett el szenvedni, amikor a második kiállás során kemény keverékre váltottak, onnantól kezdve pedig erősen visszaesett a tempója.

Ezen az sem segített, hogy később mégis megpróbálkoztak a lágyakkal, de Mattia Binotto szerint ez nem véletlen.

„A történtek elemzése néhány órát és néhány napot igénybe fog venni. Nem azt a teljesítményt kaptuk, amit vártunk. A lágy, közepes és a kemény gumikon sem a vártnak megfelelően teljesített az autó. Sokkal hűvösebb volt, mint pénteken, de az idén először nem viselkedett jól. Ennek próbáljuk megérteni az okát” – mondta el Binotto a Sky Sports adásában.



 

A Ferrari csapatfőnöke úgy érzi, jó okuk volt arra, hogy a futamon látott stratégiát követték.

„Tudtuk, hogy a kemény gumik nehezen melegednek fel, és nem lettek volna olyan gyorsak, mint a közepesek 10 vagy 11 körön keresztül, viszont a végén úgy gondoltuk, hogy elég jó tempóra lettünk volna képesek ahhoz, hogy versenyben legyünk. Összességében ez nem így alakult, mivel az autó nem úgy működött, ahogyan vártuk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: