DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Leclerc a gumikat hibáztatja, de bízik a vasárnapi versenytempójában

A péntekhez képest megváltozott időjárás átrajzolta az erősorrendet is az időmérő edzésen, Charles Leclerc azonban úgy érzi, ha holnap a gumikat megfelelően kezeli, megnyerheti a futamot.

Mindenki Charles Leclerc és Max Verstappen párharcát várta a Magyar Nagydíj időmérő edzésén száraz pályán, ám végül az első sorból is kiszorultak. A hollandot egy technikai probléma hátráltatta, ami miatt mindössze a tizedik rajtkocka maradt a jussa. Hozzá képest Charles Leclerc még nem is járt igazán pórul, a második sor elejéről rajtolhat vasárnap.

„Bár a világbajnoki riválisom egy balszerencse miatt rosszabbul szerepelt nálam is, egyáltalán nem vagyok elégedett az időmérős teljesítményemmel. Egyébként sem a vetélytársra figyelek elsősorban, hanem saját magunkra, de ez nem volt éppen egy jó nap számomra” – nyilatkozta a harmadik rajthelyet megszerző Charles Leclerc.

Nem sikerült a legjobban a gumimelegítés Leclerc-nek, de vasárnap így is győzhet


„Sajnos nagyon szenvedtem az abroncsaimmal, teljesen kiszámíthatatlan volt a viselkedésük, nem tudhattuk, hogyan lehet a leghatékonyabban felmelegíteni. Emiatt szenvedtem, hogy egyáltalán egy jó kört összerakjak, meg kell vizsgálni, miért nem sikerült ez ma rendesen.”

„Az autóban viszont alapvetően megvan a tempó, a holnapi versenyen egészen biztosan versenyben lehetünk a győzelemért, remélem, hogy a vasárnapunk sokkal jobban sikerül. Megnyugtató, hogy érezhető a Ferrariban az erő, de meg kell értenünk, hogyan fogjuk a legjobban munkára a gumikat és akkor holnap remek futamom lehet” – tekintett előre a Ferrari monacói pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: