DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Csapatfőnökét nem lepte meg Ricciardo üzenete

Andreas Seidl szerint csak megerősítette a kapcsolatukat Daniel Ricciardo nyilatkozata, melyben egyértelművé tette, hogy a pletykák ellenére a McLarennel képzeli el a jövőjét.

Bár nagy reményekkel érkezett a McLarenhez, és tavaly Monzában egy futamgyőzelmet is elért, Daniel Ricciardo hosszabb távon nem tudta fenntartani a jó teljesítményt, így a wokingiaknál sem voltak vele teljesen elégedettek.

Mindennek hatására több olyan hír is napvilágot látott, hogy az ausztrál pilótától még szerződése lejárta előtt megszabadulhatnak, ezt azonban Ricciardo maga cáfolta nemrégiben. Csapatfőnöke szerint ebben semmi meglepő nem volt.

„A mi szempontunkból soha nem volt szükség ezekre a spekulációkra. Egyértelmű volt, hogy a szerződésünk érvényben van, és kizárólag arra koncentrálunk Daniellel együtt, hogy megtaláljuk ezeket az utolsó százalékokat is a teljesítmény tekintetében. Erre összpontosítunk. A nyilatkozat nem volt meglepetés, csak megerősítette, hogy hol tartunk mindketten együtt, ami összhangban van azzal, amit több hónapja mondunk, szóval nincsenek meglepetések” – árulta el Andreas Seidl a Motorsportnak.



 

A szakember a fiatal pilótáknak adott tesztlehetőségekre is kitért, mivel sokan már ebben is a helycserét vélték felfedezni. Elsődleges céljuk ugyanis az volt, hogy kiderüljön, ki tudja teljesíteni azt a követelményt, hogy idén legalább két szabadedzésen indulhasson, amire a szabályok kötelezik a csapatokat.

„Ahhoz, hogy megfeleljünk a szabályoknak, meg kell találnunk a megfelelő srácokat, és meg kell adni az esélyt a megfelelő felkészülésre, hogy valóban meg tudják mutatni, mire képesek. Az én részemről is elég nagy az érdeklődés, szeretnénk biztosítani ezt a számukra, mert a mi versenyautóinkkal, a mi technikánkkal járják a versenypályákat. Nem akarunk semmilyen meglepetést átélni ebben a folyamatban. Az eddig kiválasztott pilótákat érdekes tehetségeknek mondanám. Megmutatták különböző kategóriákban, és az IndyCarban is, hogy nagyszerű teljesítményre képesek. Ezért is vagyunk kíváncsiak arra, hogy mire lesznek képesek egy Forma-1-es autóban” – zárta gondolatait Seidl.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: