DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Ricciardo még hinni tud a sikerben

Továbbra is megvan a hite, és élvezi a versenyzést Daniel Ricciardo, akivel kapcsolatban több pletyka is megjelent mostanában. Az ausztrál úgy véli, megvan az elkötelezettség a csapat irányába.

Több olyan hír is megjelent az elmúlt hetekben Daniel Ricciardóról, melyek szerint hamarosan távozhat a McLaren istállójától. Az ausztrál versenyző nemrégiben közösségi oldalán keresztül próbált tiszta vizet önteni a pohárba, csütörtökön pedig az újságírók kérdésére elárulta, továbbra sem csökkent a motivációja.

„Biztos, hogy néha frusztrált vagyok, és bizonyos értelemben utálom ezt a sportot, mert olyan gyakran kell foglalkozni ezekkel a magasságokkal és mélypontokkal, de úgy érzem azokon a napokon, amikor bizonyos értelemben utálom, olyankor szeretem is. Ez az érzés, ahogyan ez lángra lobbant engem, azt jelenti, hogy valójában imádom ezt az egészet. Persze szeretném, ha mindig a csúcson lennék, de az, amit érzek, még a mélypontokon keresztül is az igazi” – mondta kollégánk jelenlétében a 33 esztendős pilóta.



 

„Még mindig hiszem, hogy meg tudom csinálni. Azon a napon fogok visszavonulni, amikor elveszítem ezt az érzést, a hitet és az akaratot, hogy folytatni akarom. Tényleg úgy érzem, hogy ettől még nagyon messze vagyok” – folytatta Ricciardo.

A wokingiak versenyzője beszélt a csapattal való viszonyáról is. Véleménye szerint azt alakulat továbbra is teljes mértékben elkötelezett a közös jövőt illetően, korábbi üzenete pedig a csapatnál dolgozók aggodalmait is hivatott enyhíteni.

„Megvan ez az elkötelezettség a csapatban. Rengeteg ember van a gyárban, mert ezekben a versenycsapatokban több száz ember dolgozik, akik nem jönnek el a versenyekre, nem látnak mindent a hétvégéken, még akkor sem, ha rengeteg munkát beletesznek. Ha csak néhány szalagcímet olvasnak arról, hogy mi lesz Daniel jövőjével azok, akik nekem fejlesztik az autót, azt kérdezik majd, mit fogok csinálni, ezért el akartam oszlatni minden kétséget a számukra. Szerettem volna megszólítani őket, és azt akartam mondani számukra, hogy veletek vagyok ebben a dologban, és itt meghúzni a határt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: