DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gasly csalódottan távozott Franciaországból

Bár sokat várt a hazai futamától, végül nem Pierre Gasly tervei szerint alakult a Francia Nagydíj. Az AlphaTauri pilótája szerint nehéz megmagyarázni az autóval kapcsolatos gondokat.

Többre számított hazája futamán Pierre Gasly, aki mindössze a 14. helyről indulhatott vasárnap, és a 12. helyen ért célba a Paul Ricard pályán. A francia versenyző saját lelátót is kapott a helyszínen, ahol teltház előtt bizonyíthattak a pilóták, így érthetően szerette volna kiszolgálni a rajongóit.

A 26 esztendős versenyző szerint az autó vezethetősége pocsék volt, mivel alig volt tapadásuk a futamon.

„Megpróbáltunk küzdeni, hogy visszakerüljünk a pontszerzők közé, de csak a 12. helyet értük el, ami egyértelműen nem az, amit szerettünk volna. A szurkolók és a nézők különleges hétvégét varázsoltak számomra, de rendkívül csalódott vagyok a mutatott teljesítményünk miatt” – idézte Gasly szavait az F1i.com.



„Ha tudtam volna, mi a probléma, változtathattunk volna rajta, de egyszerűen túl sokat csúszkáltunk, és nagyon hiányzott a tapadás, különösen a nagy sebességű kanyarokban. Mindent megpróbáltam az autóban, amit csak tudtam, hogy nyomjam, próbáltam más íveken menni, de semmi sem akart sikerülni” – folytatta.

Az AlphaTauri pilótája úgy látja, meg kell érteniük az új fejlesztéseket, főként, hogy a történtek ellenére nem volt vészesen nagy a lemaradásuk.

„Nyilván nem akarok elhamarkodott következtetéseket levonni, de a tempónk miatt meg kell értenünk, hogy ment olyan jól a péntek, és utána miért küzdöttünk. Csak 3 másodperccel maradtunk le a 10. helyről, szóval nem vagyunk mérföldekre, de a 11., és a 12. pozíciókért nem jár pont. Most fontos, hogy megpróbáljuk megérteni ezt az új csomagot. Időbe telik majd, de elég szoros a középmezőny, szóval meg kell találnunk a megoldásokat” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: