DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Tsunoda Ocont hibáztatja a balesetért

Az AlphaTauri japán versenyzője feladni kényszerült a Francia Nagydíjat, miután az Esteban Oconnal történt ütközés során megsérült az autója. Tsunoda szerint a balesetért egyértelműen Ocon a felelős.

Az AlphaTauri jelentős fejlesztési csomaggal érkezett meg Le Castellet-be, ennek ellenére ismét csalódást keltő eredményekkel távozhattak az olaszok, hiszen a hazaiak kedvence, Pierre Gasly csupán a 12. helyen végzett a versenyen, Yuki Tsunoda pedig kiállni kényszerült autója sérülései miatt, melyeket az Oconnal történt első körös incidens során szedett össze. A két versenyző a rajtot követően a Mistral-sikánban talált egymásra, az esetért Tsunoda egyértelműen a franciát okolta, akit a felügyelők is vétkesnek láttak, és ötmásodperces időböntetést róttak ki rá.



„Szerintem elég helyet hagytam Estebannak, vissza is néztem az esetet, és egyértelműen látszott, hogy volt helye. A bejáraton elveszítette az irányítást, és belém csapódott. Ezután körről körre éreztem, hogy egyre rosszabb a helyzet” – idézi a japán szavait a PlanetF1.com.

A kvalifikáción a nyolcadik legjobb időt autózó Tsunoda azonban egyetértett a riporterekkel abban, hogy a továbbfejlesztett autó több pozitívummal is szolgált: „Nos, az időmérőig minden a helyén volt, de elsősorban a verseny számít. Ugyanilyen, vagy jobb teljesítményre lesz szükségünk Magyarországon” – zárta gondolatait az AlphaTauri versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: