DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo nem teljesen elégedett az eredménnyel

A McLaren versenyzője értetlenül áll a Francia GP-n tapasztalt gumikopás előtt, szerinte a pontszerzés ellenére is lesz mit elemezniük a hétvégi Magyar Nagydíj előtti néhány napban.

Daniel Ricciardo zsinórban a második pontszerzésének örvendhetett, miután Spielberghez hasonlóan Le Castellet-ben is a kilencedik helyen intette le őt a kockás zászló. Csapattársa, Lando Norris a hetedik helyen végzett, ezzel a McLaren dupla pontszerzést könyvelhetett el, hasonlóan az ausztriai versenyhez. Ricciardo a futam során a hazaiak kedvencével, Esteban Oconnal vívott ádáz küzdelmet, végül azonban kénytelen volt utat engedni a franciának.

„Próbáltam addig tartani Estebant, amíg lehetett, de végül sikerült elkapnia a 10-es kanyarban” – mondta az ausztrál a versenyt követően a Sky Sportsnak. „Az etap elején úgy éreztem, hogy vele tudok majd maradni, de aztán elkezdtek többet kihozni a gumikból, én pedig visszaestem. Nagyjából ezen ment el a versenyem.”



Ricciardo elismerte, hogy az általa tapasztalt gumikopás nagyobb volt a szokásosnál: „Nem tudom, mi az oka ennek, én nem érzem úgy, hogy túl agresszív lettem volna a gumikkal. Emellett nagyon óvjuk őket, szóval nem értem, hogy miért estem egyre visszább, ezzel kapcsolatban lesz házi feladatunk” – zárta gondolatait a McLaren versenyzője, aki némileg viccesen mínusz 46-ra értékelte teljesítményét egy tízes skálán.

A wokingi istálló sem lehet maradéktalanul elégedett, hiszen a dupla pontszerzés ellenére az Alpine megelőzte őket a konstruktőri bajnokságban, így kulcsfontosságú lesz, hogy hogyan tudják majd működésre bírni a Franciaországban bevetett fejlesztéseket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: