DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

Rosberg nagy tűzijátékot vár a vb-harcban

Bár eddig tiszta volt a harc Charles Leclerc és Max Verstappen között, Nico Rosberg szerint ez már nem fog sokáig tartani. A 2016-os világbajnok úgy látja, a jelenlegi harmónia hamar véget érhet.

Eddig a Red Bull és a Ferrari harcáról szól az idei világbajnokság, melynek címvédő Max Verstappen, valamint Charles Leclerc váltak a főszereplőivé. Noha csapattársaik képesek voltak kiugró eredményekre, és a Mercedes is elkezdte ledolgozni jelentősnek tűnő hátrányát, vélhetően ez a két ember vív majd meg a 2022-es vb-címért.

A korábbi F1-es pilóta Nico Rosberg szerint meglepő, hogy a két fél ennyire tiszta küzdelmet mutatott az idény eddigi részében.



 

„Őszintén szólva, ez masszívan meglepett, mert olyan sokat és intenzíven mentek kerék a kerék ellen. Az, hogy még csak egyfajta vitás pillanat vagy bármi hasonló sem volt, az egy óriási meglepetés” – mondta Rosberg a Sky Sports adásában.

A 2016-os szezon bajnoka úgy véli, szinte biztos, hogy valamelyik versenyzőnél elszakad majd a cérna, arra ugyanis nem lát sok esélyt, hogy az utolsó futamig ennyire korrektek legyenek egymással.

„Valószínűleg még a házamat is erre tenném fel! Ez nem fog az egész szezonban tartani. Azzal, hogy annyiszor mennek kerék a kerék ellen, el kell jönnie egy pillanatnak, amikor lesz egy kis ütközés, vagy különböző vélemények valamilyen incidensről. Szurkolóként persze szeretnénk, ha kicsit jobban felforrósodnának a dolgok, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan ez is megtörténik majd” – zárta gondolatait Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: