DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Magnussen nem magát hibáztatja az ütközésért

Nicholas Latifi autójával akadt össze Kevin Magnussen a futam utolsó szakaszában, ám a dán pilóta nem érzi magát vétkesnek. Véleménye szerint az ellenfele nem hagyott számára elegendő helyet.

Bár a korábbi versenyeken nagyszerűen teljesítettek, ezúttal nem alakult jól a Haas hétvégéje. Az amerikai istálló mindkét versenyzője csak a mezőny hátsó részéből indulhatott, a Francia Nagydíjon pedig mindketten belekeveredtek egy incidensbe. Mick Schumachert Guanyu Zhou lökte meg, Kevin Magnussen viszont kétes szituációba került Nicholas Latifivel, amiben az autója is megsérült.

A dán versenyző szerint a kanadai pilóta leszorította őt a pályáról, így már nem volt hová mennie.



 

„Én úgy látom, hogy nem volt más lehetőségem, csak hogy letérek a pályáról, és átmegyek a kerékvetőkön, de akkor már túl késő volt. Szerintem több helyet kellett volna hagynia nekem, viszont ezt most nehéz megmondani. El kell mennünk, hogy újra megnézzük, és onnan ítélkezzünk, de kár érte. Mindent megtettünk, ami tőlünk telt” – mondta el Magnussen az F1TV kamerái előtt.

A 29 esztendős versenyző nagyon sajnálja, hogy pont nélkül zártak, ám érzése szerint nem volt sokkal több ebben a fordulóban.

„Az egykörös tempónk jó volt, de a hosszú etapokon nem voltunk igazán jók. Küzdöttünk egy kicsit, de mindent beleadtunk, és jól rajtoltam. Egy kicsit kár, hogy nem tudtunk harcolni a pontokért. Az elején gyorsabbak voltunk, de aztán masszívan visszaestünk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: