DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Nem volt meg a tapadásunk

Max Verstappen a második helyet szerezte meg a Francia GP időmérő edzésén, a holland szerint elsősorban a tapadás hiánya miatt nem tudták megismételni a harmadik edzésen látott teljesítményt.

A Ferrari pénteki fölénye után a Red Bull úgy tűnt, hogy magára talált a szombati harmadik szabadedzésen, a kvalifikáción azonban visszaállt a pénteken is látott nagy különbség a két istálló között, Leclerc pedig magabiztosan váltotta rajtelsőségre a Ferrari tempóját.

„Nos, az FP3 nyilvánvalóan nem az időmérő” – nyilatkozta a kvalifikációt követően némileg ingerülten a holland. „Összességében véve hiányzott a megfelelő tapadás. Talán egy kicsit trükkösebb volt az edzés, mint amire számítottunk, de ennek ellenére jó autóval rendelkezünk.”



Az RB18-as erősségei miatt a világbajnoki címvédő optimista a versennyel kapcsolatban: „Holnap remélhetőleg felénk billen majd a mérleg nyelve. Az egyenesekben nagyon gyorsak vagyunk, ez hasznunkra válhat majd, de ma egyértelműen jobb volt a tempójuk” – zárta gondolatait a bajnoki tabellát vezető Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: