DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Csalóka képet mutatott a péntek Verstappen és Horner szerint

A holland lemaradása fél másodpercet tett ki a Ferrarihoz képest az edzésnapon, a hosszú etap és a szektoridők mégis bizakodásra adnak okot. Pereznek gyenge péntekje volt Franciaországban, de ő is arra számít, hogy az időmérőig felzárkózik.

Az üldöző szerepe jutott Max Verstappennek a Francia Nagydíj két pénteki szabadedzésén: az első tréningen második lett, a második edzésen harmadik a két Ferrari mögött – ráadásul fél másodperces lemaradással. Versenyszimuláción jobb volt a helyzet, mint egy körön, de a holland nem tudja megítélni, hol áll a csapat.

„Az FP2 kicsit nehezebb volt, nem igazán volt meg az egyensúly, amelyben reménykedtem, és próbálgattunk dolgokat az autóval” – nyilatkozta Verstappen pénteken a riportereknek. „Hosszabb etapon kicsit jobb a helyzet, de a gumik nagyon forrók, ezért nehéz megítélni, hol állunk valójában. Persze vár még ránk munka. Ez a pálya általánosságban kemény a gumikkal, nem lehet Ausztriához hasonlítani. Összességében még pár körre szükségünk lett volna, hogy jó képet kapjunk a hosszabb etapról.”



Míg Verstappen csak a Ferrariktól maradt le, addig Sergio Perez a mezőny sűrűjébe keveredett: az az első edzésen megforgott és hatodikként végzett, a másodikon az átlagnál kevesebb kört teljesítve lett csupán tizedik.

„Volt pár fennakadásunk a nap során, de semmi túl jelentős. Mint nyilvánvaló, így jelenleg nem érzem magam túl komfortosan az autóval, úgy gondolom, sok munkát kell elvégeznünk ma este. Igyekszem összerakni magam a holnapi időmérőre, valamint a futamra. Csak egy nagyon rövid etapot tudtam a lágy abroncsokon futni, de remélem, holnap harcban leszünk” – mondta Perez, aki a többséggel ellentétben csak egyetlen kvalifikációs etapot teljesített délután.

A két autó lemaradása ellenére a csapatfőnök bizakodó, Christian Horner versenyképesnek nevezi a Red Bullt Le Castellet-ben: „A Ferrari autója egész évben gyors, most hétvégén is ezt látjuk. De mi versenyképesnek tűnünk a közepesen és lágyon is, valamint a hosszabb etap is rendben volt szemlátomást, igaz, csak öt körön át tartott. Versenyképesek vagyunk az első szektorban, nagyon versenyképesek a másodikban, a harmadikban kell még összekapnunk magunkat holnapra” – nyilatkozta a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: