DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Bíznak az új fejlesztésekben a Williamsnél

Jó előjelekkel készülhet a Williams Franciaországra, miután úgy tűnik fejlődni tudtak a frissítéseknek köszönhetően. Alexander Albon szerint a Paul Ricard pálya egy jó erőmérő lesz a számukra.

Pozitív hangulatban készülnek a Williams versenyzői a Francia Nagydíjra. Bár a brit alakulatnak a szezon elején nem sikerült kihasználni a szabályváltozásokban rejlő lehetőségeket, a világbajnokság féltávjánál úgy tűnik, előrébb léptek valamelyest.

A csapat nemrégiben új fejlesztéseket hozott, ám ezeket eddig csak Alexander Albon használhatta, a most következő versenyen viszont már mindkét autó megkapja a frissítéseket, így Nicholas Latifi érthetően izgatott a folytatást illetően.



 

„Nagyon izgatottan várom Franciaországot, mert ez az első verseny, ahol a frissítőcsomagot megkapom. Eddig láttunk néhány pozitív jelet Alex autóján, így alig várom, hogy én is belekóstolhassak. Remélhetőleg ez meghozza azt az extra tempót, ami eddig hiányzott, és jobban harcba tudunk szállni. Franciaországban egyedi a pálya elrendezése, rengeteg bukótérrel, így a pályakorlátok egy kicsit problémát jelenthetnek, ahogy Ausztriában is. Mindennél jobban várom, hogy folytassuk az autó fejlesztését, és remélhetőleg ismét jó adatokat tudunk majd szerezni” – idézte a Williams előzetese Latifit.

Csapattársához hasonlóan Albon is bizakodó, a brit-thai pilóta pedig úgy gondolja, ez a pálya nagyszerűen megmutathatja majd mit tud az autójuk.

„Már alig várom Franciaországot, így, hogy Ausztria már a hátunk mögött van, több információ és adat áll a csapat rendelkezésére az elemzéshez. Remélhetőleg tovább tudjuk nyomni és dolgozni az autón, kihasználva annak teljesítményét, és jó eredményt érhetünk el Franciaországban. A pályán elég vegyesen vannak közepes és nagy sebességű kanyarok, így ez egy jó lehetőség lesz számunkra, hogy megnézzük, mire képes az autó” – mondta Albon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: