DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 26. vasárnap
F1

Nem nyugtatják a Red Bullt a Ferrari műszaki gondjai

Habár az RB18 egyértelműen a megbízhatóbb autó, a csapatfőnök szerint a bajnokság teljesen nyitott. Mivel ráhatásuk a Ferrari gondjaira nincs, a stratégia saját magukra összpontosítani.

Míg a szezon kezdetén a Red Bull RB18 bizonyult a megbízhatatlanabb autónak, azóta egyértelműen átvette ezt a pozíciót a Ferrari F1-75. A maranellóiak pilótapárosa az előző hat nagydíjon négyszer esett ki műszaki gond miatt, Charles Leclerc Spanyolországban és Azerbajdzsánban két lehetséges győzelmet veszített el műszaki hiba miatt. Ausztriában Carlos Sainz kezéből csúszott ki a biztos dobogó újabb motormeghibásodásból kifolyólag, de a futamgyőztes Leclerc utolsó körei sem voltak simák a gázadási probléma miatt. Megnyugtatóan hat-e a Red Bullra, hogy riválisoké a kevésbé megbízható versenygép?

„Nem igazán, és nem is nagyon összpontosítunk rájuk. Erre egyébként sincs ráhatásunk semmilyen módon” – felelte Christian Horner az Autosport szerint. „Azt hiszem, nekünk saját magunkra kell koncentrálnunk és a saját csomagból kihozni a legjobbat. Szerintem nagyon erős autóval rendelkeztek Ausztriában, és könnyedén első-második helyen végezhettek volna.”Bár az Osztrák Nagydíjon pontelőnyt veszített a Red Bull mindkét bajnokságban, a konstruktőrök között így is 56 egység előnyben vannak, még egyéniben Max Verstappen 38 egységgel vezet Leclerc előtt. Horner szerint azonban a bajnoki csata még mindig teljesen nyitott.

„Csupán a bajnokság féltávjánál tartunk, és a dolgok sokat ingadoztak eddig is. Még mindig szörnyen hosszú út áll előttünk. Ausztriát afféle kármentésnek nevezném, hiszen sikerült pole-t és sprintgyőzelmet is szereznünk, a végén pedig második helyet. Ha jól számolom, Max csupán öt ponttal szerzett kevesebbet Charles-nál az egyéni bajnokságon, és a konstruktőrök között is sikerült relatív kordában tartanunk a veszteséget” – fogalmazott a Red Bull főnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: