DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Horner: Franciaországban visszatérünk

Nem úgy alakult a Red Bull hazai hétvégéje, ahogy azt szerették volna, Christian Horner mégsem csalódott. A csapatfőnök kijelentette: Franciaországban visszatérnek!

Szerencsétlenül alakult az első néhány kör a Red Bull számára Spielbergben, Sergio Perez ugyanis a George Russell-lel való ütközést követően nem tudta folytatni a versenyt, így egy autót már rögtön a futam elején elveszített a csapat. Max Verstappen ugyan csatában volt az első helyért, a Ferrarival ma nem tudta felvenni a versenyt, így csupán a dobogó második fokára állhatott fel. Christian Horner összességében elégett a pontszerzéssel.

„Nagyon fontos pontokat szereztünk ma. Gratulálok a Ferrarinak, amiért a verseny nagy részében gyorsabbak voltak nálunk. Max visszatért a végén, de az első etap felénél küszködtünk az abroncsokkal. A Ferrari könnyebbnek tűnt a gumikon és némi tempóelőnyük is volt. Ez eleve több stratégiai lehetőséget kínál” – kezdte Horner.

 



Hozzátette, Sergio Perez elvesztése a futam elején óriási csalódás volt a számukra. „Ő és Carlos ma nem voltak szerencsések, de a tempónk a verseny végén is megvolt még, megszereztük a leggyorsabb körért járó bónusz pontot, de nem volt olyan nagy különbség, mint tegnap és ennek az okát meg kell vizsgálnunk.”

„Az elmúlt két futamon csupán öt ponttól estünk el Maxszal, szóval ez nem rossz. Checho miatt viszont csalódottak vagyunk. Nem hiszem, hogy a Mercedes szeret körülautózni minket a négyes kanyarban” – utalt a Russell-lel való ütközésre. „Kár érte, hiszen láthatta, hogy Checho ott van előtte. Akkor volt a sérülés az autón, hogy esélye sem maradt a pontszerzésre. Kár, hogy nem kapott több lehetőséget.”

Azt ugyanakkor leszögezte, összességében elégedett az eredménnyel és Franciaországban erősebben fognak visszatérni. „Tovább kell mennünk! Nem engedhetjük meg magunknak, hogy meghátráljunk. Ma volt egy gyors autójuk, a mi tempónk pedig nem volt elég” – zárta gondolatait a Red Bull csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: