DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: A második hely sem rossz eredmény

Másodikként intette le a kockás zászló Max Verstappent a Red Bull hazai pályáján, Spielbergben. A holland az első helyet célozta meg, de ezüstérmesként sem búslakodik.

A papírforma és a narancssárgába öltözött szurkolók elképzelése szerint Max Verstappennek az első helyen kellett volna célba érnie, ahogy azt már megszokhattuk a Red Bull hazai pályáján. A Ferrari azonban keresztülhúzta a számításaikat: Charles Leclerc és Carlos Sainz is veszélyt jelentett a hollandra a futam elejétől kezdve. A spanyol motorhiba miatt kiesett a versenyből, legfőbb riválisával azonban izgalmas, de rendkívül óvatos és fegyelmezett csatározásokkal döntötték el, kié legyen a futamgyőzelem.

„Trükkös és nehéz napunk volt. Egy kicsit szenvedtünk az abroncsokkal, minden egyes keverékkel. Az intenzív gumikopás miatt esélyem sem volt megtámadni Charles-t, de a második hely egy ilyen nehéz nap végén nem rossz eredmény” – kezdte Verstappen a futam leintését követően.



Bár küszködött a gumikkal és nem tudta megközelíteni monacói ellenfelét, az elképesztő hangulat a futam ideje alatt végig tuningolta Verstappent. „Felemelő érzés volt ezt látni! A narancssárga egy nagyon szép szín, egyáltalán nem bántam, hogy elborítja a pályát és keresztül kell mennem rajta” – fogalmazott, majd hozzátette: elképesztő érzés számára, hogy ennyi szurkoló eljött Ausztriába. „Sajnos nem tudtam most nyerni előttük, de a második hely is szép eredmény” – tette hozzá.

A címvédő leszögezte, természetesen egész évben harcolni fog a bajnoki címért Leclerc-kel, ahogy eddig is tette. Továbbra is igyekszik magabiztos, de fegyelmezett és egymást tisztelő manőverekkel megvívni kettejük csatáit. 

Bár Leclerc némiképp közeledett Verstappenhez az elmúlt két hétvégén, a holland továbbra is toronymagasan vezeti a bajnokságot, így feltehetőleg nyugalomban és biztonságban mehet majd el hamarosan nyári szünetre.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: