DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Megfelelő helyszínek kellenek a sprinthez

Toto Wolff szerint az F1 vezérigazgatójának, Stefano Domenicalinak meg kell találnia a legmegfelelőbb helyszíneket annak érdekében, hogy a jövőben izgalmasabbak legyenek a sprintversenyek.

Az F1 2021-ben három helyszínen tesztelte a sprintversenyek lebonyolítását, melyet a pozitív szurkolói visszajelzések következtében idén is alkalmaznak három hétvégén, Imolában, Spielbergben, valamint Sao Paulóban. A mezőny tehát Ausztriában már idei második sprinthétvégéjét teljesítette, Toto Wolff azonban ezúttal sem volt elájulva az izgalmaktól. Wolff szerint Domenicalinak jól meg kellene gondolnia, hogy mely helyszíneken tartsanak sprintfutamot, hiszen 2023-ban már várhatóan hat ilyen alkalom is szerepelni fog a naptárban.

„Szerintem Stefano a legalkalmasabb személy arra, hogy ezeket a döntéseket meghozza, és ő is látta a spielbergi sprintet, szóval valószínűleg ezt figyelembe veszi majd” – idézi az Autosport.com az osztrák szakembert, aki szerint azonban más okai is vannak az izgalom hiányának.



„Szerintem a nagy teljesítménykülönbségek miatt vannak kevésbé izgalmas versenyeink. Az, hogy Verstappen eltűnik a távolban, mi a senki földjén vagyunk, a többiek pedig egy DRS-vonatban köröznek, miközben csak a két Ferrari szolgál izgalmakkal, sosem fog egy jó sprintversenyt eredményezni” – mondta Wolff.

A kritikák ellenére az F1 elemzői növekedést tapasztaltak a nézőszámok tekintetében így, hogy a hétvégének három csúcspontja is van, hiszen a kvalifikáció már péntek délután megrendezésre kerül, melyet aztán szombaton a sprintfutam, vasárnap pedig a főverseny követ.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: