DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hol áll most a többiekhez képest a Mercedes?

Franciaországban is jó teljesítményt vár csapatától Toto Wolff, de egyelőre hiányzik a megfelelő motorerő és egyébként is túl nagy az autó légellenállása, így az egyenesben kapnak ki.

Silverstone-ban már-már meg tudta csipkedni a két topcsapatot a Mercedes és Lewis Hamilton futamában akár több is lehetett volna a harmadik helynél, de Spielbergben ismét nagy volt a lemaradásuk, főleg a Ferrarihoz képest. Emiatt nem is voltak maradéktalanul elégedettek, bár Toto Wolff szerint azért nem állnak már olyan rosszul, mint néhány versennyel korábban.

„Szerintem itt-ott hiányzik még pár tizedmásodperc. Úgy gondolom, hogy megfeleztük a lemaradásunkat az elmúlt hónapok során, de még mindig úgy vagyunk harmadikak, hogy igazából senki sincs hozzánk közel. Ha pozitívumokat keresek, akkor az ausztriai versenytempónk nagyjából arra lett volna elég, hogy Verstappen körül legyünk, ha megfelelő helyről tudtunk volna rajtolni. Amire nem voltunk képesek” – mondta Wolff a Sky Sportsnak.

44_4



„Nem számítottunk rá, hogy túl versenyképesek leszünk ezen a pályán, sosem feküdt nekünk, szóval nem vagyok elégedetlen, innen kell folytatnunk a munkát” – tette hozzá, majd rátért a pattogásra is, mert úgy tűnik, hogy az elmúlt időszakban ez már nem nehezíti meg a dolgukat.

„Igen, Monacóban és Bakuban azért azt láttuk, hogy teljesen nem oldottuk meg a problémát, de közelítünk. A soron következő pálya, a Paul Ricard sem lesz rossz papíron, sima az aszfalt és kicsit olyan, mint Silverstone, gyorsak a kanyarok, úgyhogy elvileg jók lehetünk ott.”

A legnagyobb lemaradásuk most az egyenesbeli tempó, ami két faktorból tevődik össze.

„Nagyon nagy a légellenállásunk... jó, a nagyon nagy talán túlzás, de nagy és úgy tűnik, hogy Ausztriában a motorerőnk is hiányzott, méghozzá néhány futam óta először, mert azokon erősnek tűntünk. Talán a magaslati levegő az okat, nem tudom, de a srácok kielemzik és a következő futamokra ellensúlyozzuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: