DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ocon a Mercedesek ellen harcolna

Nagyon bízik az Alpine új fejlesztéseiben Esteban Ocon, aki úgy érzi, talán végre elkaphatják a Mercedest. A francia pilóta tudja, hogy ehhez még sokat kell dolgozniuk, de úgy véli, jól haladnak.

Újdonságokkal készül hazai versenyére az Alpine istállója, és Esteban Ocon is. A Paul Ricard pályára tervezett frissítésektől a csapatfőnök, Otmar Szafnauer azt várja, folytathatják a korábban megkezdett útjukat, és fokozatosan előrébb léphetnek, fiatal pilótája pedig úgy véli, ha sikerrel járnak, idővel akár a Mercedes elé kerülhetnek, és a harmadik helyre is felléphetek az erősorrendben.

„A cél az, hogy magasabbra jussunk, de az biztos, hogy ehhez még idő kell. Remélem, hogy egy bizonyos ponton megküzdhetünk velük. Vannak terveink, hogy több dolgot hozzunk az autóhoz, és láttuk, hogy Silverstone óta a csapat hozott egy frissítést, amivel hatalmas lépést tettünk előre” – idézte Ocont a PlanetF1.



A francia versenyző jó formában van idén, a pontversenyben pedig 23 ponttal megelőzi rutinos csapattársát, a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót.

„Nos, jelenleg előtte vagyok a bajnokságban, és még mindig egymást hajtjuk a csapatban. Nagyon közel vagyunk egymáshoz, én pedig elégedett vagyok. Folyamatosan hajt, és hozza felfelé a csapat teljesítményét is. Nagyszerűen működünk együtt tavaly óta” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: