DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Új fejlesztésekkel készül az Alpine Franciaországra

Megerősítést nyert a francia alakulat részéről, hogy frissítésekkel készülnek a hazai versenyükre. A csapatfőnök, Otmar Szafnauer szerint az eddigi fejlesztések beváltak, így bizakodóak lehetnek.

Nagyszerű formát mutat az Alpine istállója, Kanadában Fernando Alonso az első sorba kvalifikált, legutóbbi pedig Esteban Ocon a legjobb ötben zárt Ausztriában. Az A522-es tempója jónak tűnik, a csapatfőnök pedig úgy véli, működőképesek voltak az eddigi fejlesztések.

Otmar Szafnauer úgy gondolja, eddig a terveik szerint haladtak, így jó előjelekkel érkeznek meg Franciaországba, ahol újabb fejlesztéseket vetnek majd be a Paul Ricard pályán.



 

„Ez nagyon biztató. Az év elején azt mondtuk, hogy minden erről fog szólni. A tanulási görbe a szélcsatornában még mindig nagyon meredek, így ezt ki kell használnunk, folyamatosan teljesítményt kell vinnünk az autóba. Szóval ezt fogjuk csinálni, amíg el nem fogy a pénzünk. Van egy kis frissítésünk, ami remélhetőleg nem is olyan kicsi! Nincs teljesen új padlólemezünk, de egy része Franciaországban fejlődik ki” – idézte Szafnauer szavait a PlanetF1.

Miközben a szakember pozitívan tekintett a jövőbe, Ocon igyekezett inkább a realitás talaján maradni. Elismerte, bőven van még tennivalójuk.

„Ez nagyon pozitív, és nagyon örülünk annak, hogy amit Silverstone-ba hoztunk, az meghozta a változást. Most már tényleg látszik, és remélem, hogy a következők is ugyanilyen fontosak lesznek. Még van mit dolgoznunk, hogy olyan jók legyünk, mint a Mercedes, mert még mindig túl gyorsak. Szóval, ha a csapat több dolgot tud hozni, akkor elfogadjuk. Az állandóság tekintetében is van még mit tennünk, néha úgy éreztem, hogy nem volt meg az elvárható tempó, de Ausztria ebből a szempontból tökéletes volt. Egyértelműen olyan hétvégénk volt, amikor mindent optimalizáltunk” – mondta Ocon

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: