DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Herbert: Mick hozzáállása Michaelre emlékeztet

Johnny Herbert szerint egy sokkal agresszívebb, dühösebb Mick Schumachert láthattunk az elmúlt hetekben, ami legendás édesapjára, Michael Schumacherre emlékezteti a korábbi brit versenyzőt.

Az ifjú Schumacher gyakorlatilag a silverstone-i Brit Nagydíj óta reflektorfényben van, hiszen első pontjainak megszerzése után Spielbergben is rendkívül agresszív, rámenős versenyzést mutatott be, többek között Lewis Hamiltonnal szemben. Harcossága hetedik helyet, és további pontokat eredményezett számára Ausztriában, melyet követően több szakértő, köztük Herbert is dicséretet fogalmazott meg felé.

„Egy akkora balesetből, mint amilyen a dzsiddai volt, tanulni kell, el kell raktározni jó mélyre. Ő pedig tanult belőle, ráadásul elképesztő nyomás alatt sikerült neki elérnie ezeket az eredményeket” – mondta a Sky Sportsnak Herbert, aki 1995-ben Michael Schumacher csapattársa volt a Benettonnál.



„Most látjuk, hogy kezd belőle előtörni Michael, és az ő dühe, ami elképesztően fontos egy versenyző számára. Amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnéd, akkor bizonyítanod kell. Örülök, hogy neki sikerült, így most már az igazi Micket láthatjuk.”

Az ifjú német Silverstone-ban Max Verstappennel, Spielbergben pedig Hamiltonnal vívott ádáz küzdelmet, mely elmondása szerint megtanította őt arra, hogy senkitől se féljen a versenypályán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: