DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Norris: Nagyon boldog vagyok az eredménnyel

Meglehetősen nehéz hétvégén van túl Lando Norris Spielbergben, a McLaren ifjú versenyzője azonban nagyon elégedett a hetedik hellyel, különösen az őt sújtó problémákat követően.

Nem indult jól a McLaren ausztriai hétvégéje, hiszen Norrist különböző megbízhatósági gondok hátráltatták pénteken, amelyek miatt nagyon kevés kört tudott megtenni, Daniel Ricciardo pedig már a Q1-ben búcsúzni kényszerült az időmérő edzésen. A sprintversenyen azonban mindketten előrébb tudtak lépni, a mai futamon pedig végül mind Norris, mind Ricciardo pontszerző helyen látták meg a kockás zászlót.

„Nagyon örülök a mai eredménynek, különösen a minket sújtó problémák fényében hihetetlen  ez a teljesítmény” – mondta Norris az F1TV-nek. „Egy sprinthétvégén alapból nagy a nyomás, hiszen rövid idő alatt kell rengeteg adatot gyűjtenünk a lebonyolítás miatt, viszont nekünk ez most egyáltalán nem sikerült. Azért is fájó ez, mert elég nehéz megtalálni a megfelelő beállításokat az idei autónkhoz, ezért jó lett volna, ha kicsit több információval érkezünk meg az időmérőre. Mindezek ellenére is erősen teljesítettünk, szóval ha újrakezdhetnénk a hétvégét, akkor valószínűleg még jobb eredményt tudtunk volna elérni, ez mindenképp nagy pozitívum. Örülük, hogy sikerült mindkét autóval a pontszerző helyeken végezni.”



Norris ismét erős teljesítményt tudott bemutatni egyik kedvenc pályáján, ahol korábban már kétszer is állhatott a dobogón: „Nem tudom, mi az oka, de nagyon szeretek ezen a pályán versenyezni. Talán azért, mert nagyon fekszik az erősségeimnek, itt ugyanis igazán tökösnek kell lenned a nagy tempó miatt. Minden versenyzőnek vannak erősségei és gyengeségei, én kifejezetten otthonosan érzem magam nagy tempónál, ami rengeteget hozhat a konyhára köridő szempontjából, ehhez persze kell egy autó, amiben magabiztosnak érezheted magad. A büntetéssel egy kicsit megnehezítettem a saját dolgom, de így legalább izgalmasabb volt a futam” – utalt Norris az ötmásodperces időbüntetésre, melyet többszöri pályaelhagyásért róttak ki rá a felügyelők.

A dupla pontszerzés ellenére a wokingiak nem lehetnek maradéktalanul elégedettek, hiszen az Alpine beérte őket pontszámban a konstruktőri bajnokságban, így a szezon hátralévő részében vélhetően a franciák lesznek a McLaren fő ellenfelei a negyedik helyért zajló küzdelemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: