DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Perez nyolc helyet javítva lett ötödik

Parádés versenyzéssel tört előre a sprintfutamon a kvalifikáció után hátrébb sorolt Sergio Perez. A Red Bull pilótája nyolc helyet lépett előre a szombati sprinten, s dobogóra állna vasárnap.

Sergio Perez hétvégéje meglehetősen eseménydúsan telik, hiszen miután a kvalifikáción megszerezte a negyedik rajthelyet, azt nem sokkal később elvették tőle, ugyanis a Q2 végén négy kerékkel elhagyta a pályát a mexikói, aki így részt sem vehetett volna a Q3-ban.

Utólag az időmérő utolsó szakaszában futott köreit elvették, ahogyan a fent említett Q2-es köridőt is törölték, így csak a 13. helyről várhatta a sprintfutamot a Red Bull-pilóta. Az ő felzárkózásától várhattuk az egyik legnagyobb show-t szombaton, és nem is kellett csalódnunk.



A mexikói ugyanis nyolc helyet javítva tört előre a tizenharmadik pozícióból egészen az ötödik helyig: „Nagyszerűen sikerült a kármentés, jól éreztem magam a pályán. Az első körben különösen jót csatáztam” – mondta Perez a sprint után, aki már az első kör végén a nyolcadik pozícióban haladt. „Jól sikerült a rajtom és az első köröm is, aztán vitt tovább a lendület, és sikerült az ötödik helyig előre törnöm.”

„A csapat szempontjából ma erős napot zártunk, így holnap lehetőségem lesz akár a dobogóra is felállni. Ez a minimális célkitűzésem, aztán meglátjuk, hogyan alakul majd a verseny.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: