DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Leclerc nagyobb nyomást helyezne Verstappenre

Bár vasárnap is a második helyről indulhat, Charles Leclerc dolgát a csapattársa is jelentősen megnehezítette. A monacói pilóta végül megtartotta pozícióját, a tempó miatt pedig bizakodó.

Miután Max Verstappen, és Carlos Sainz is jobban kapta el a rajtot, Charles Leclerc egy kemény küzdelemre kényszerült a csapattársával szemben az Osztrák Nagydíj sprintfutamán, így sokszor elég meredek szituációkba került.

A Ferrari 24 esztendős versenyzője végül maradt az eredeti pozíciójában, és bíztató tempót ment a szombati napon, így nem aggódik a holnapi verseny miatt.  

 



„A futam első fele elég nehéz volt. Max keményen nyomta, én pedig próbáltam figyelni az abroncsaimra is, hogy támadhassak a végén, majd Carlos ellen is csatáznom kellett. Amikor elkezdtem jobban nyomni, kicsit közelebb kerültem Maxhoz, de nagyjából ugyanolyan tempót mentünk. Holnap van a nagydíj, remélem ott nagyobb nyomást helyezhetünk rájuk” – nyilatkozta Leclerc a leintést követően.

A Sainz elleni csatával kapcsolatban felmerült, hogy esetleg összedolgoznak-e vasárnap a Ferrari pilótái, ám a monacói igyekezett rövid, és határozott választ adni a kérdésre. „Nagyon remélem” – mondta Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: