DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Alonso csalódott a technikai gond miatt

Egy elektronikai probléma hátráltatta szombaton Fernando Alonsót, aki így képtelen volt rajthoz állni az Osztrák Nagydíj sprintkvalifikációján. A spanyol pilóta frusztráltnak érzi magát.

Bár a szabadedzéseken is jó tempóra volt képes, a szombati sprintfutamon pedig a nyolcadik helyről indulhatott volna, Fernando Alonso végül a rajtrácson ragadt. Bár eleinte csak annyit lehetett látni, hogy fent maradtak a kétszeres világbajnok autóján a gumimelegítő paplanok, valójában ennél sokkal komolyabb problémája akadt az Alpine versenyzőjének.

„Nos, a gumimelegítő másodlagos volt. A legnagyobb gondunk az volt, hogy beindítsuk az autót, mert nem sikerült. Volt valami elektromos dolog az autón, amit állandóan kikapcsolt, szóval kivizsgáljuk és megpróbáljuk holnapra megjavítani” – mondta Alonso az F1TV kamerái előtt.



 

A rutinos spanyol pilóta rettentően csalódott volt, mivel úgy érzi, kiváló formában van, ám a technikai gondok már nem először akadályozzák őt.

„Nagyon csalódott vagyok, és ez nagyon frusztráló, mert talán pályafutásom egyik legmagasabb szintjén vezetek, de az autó nem indítja be a motort a versenyen. Nem sok pontom van, de a magam részéről nagyon büszke vagyok arra a munkára, amit végzek. Ha saját hibám vagy valami más miatt nulla pontot kapok, akkor rosszul fogom érezni magam, de próbálom végezni a munkámat, és addig megpróbálok megbirkózni vele” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: