DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: Örülök, hogy közel vagyok

Ezúttal nem jött össze a rajtelsőség a spanyolnak, de a harmadik hellyel sem volt elégedetlen az F1-es Osztrák Nagydíj kvalifikációját követően. Egyre magabiztosabban érzi magát az autóban.

Egy hete Carlos Sainz még F1-es karrierje első pole-ját ünnepelhette Silverstone-ban, s a Red Bull Ringen is kevesebb, mint egy tized választotta el a rajtelsőségtől, a 82 ezredmásodperces lemaradás azonban ezúttal csupán a harmadik rajthelyet jelenti számára a szombati sprintre. A Ferrari versenyzője ennek ellenére sem volt csalódott, amikor közvetlenül az időmérő után értékelt:

„Nyilván ha visszanézzük a kört, főleg annak fényében, mennyire szoros volt a csata, találhatnánk helyeket, ahol összejöhetett volna az az egy tized, amely pole-t ért volna, de biztos vagyok benne, hogy ez a két srác is tudja, hogy hol buktak vagy épp nyertek időt” – nyilatkozta Sainz.

sainz-spielberg-idomero-dppi



„A jó hír, hogy a Q3 végén raktunk össze egy jó kört, ami nem volt egyszerű, mert lehűltek a gumik a piros zászló alatt. Emiatt nem volt tökéletes az autóba vetett bizalmam az 1-es és 3-as kanyarokban, de tudom, hol lehet még köridőt találni, és azt kívánom, bárcsak jobban sikerült volna. De örülök a harmadik helynek és annak, hogy közel vagyok ehhez a két sráchoz.”

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt hetekben látott formajavulása fényében milyen esélyeket vár a szombati sprinttől és a vasárnapi nagydíjtól, így felelt Sainz: „Haladok. Ez az időmérő is erősen sikerült, főleg azzal, hogy jókor, a Q3-ban raktam össze egy jó kört. Nem vállaltam túl sok kockázatot a Q1-ben és a Q2-ben, viszont mindent beleadtam a Q3-ban. Úgy érzem, fejlődést értünk el, egyértelműen komfortosabban és magabiztosabban érzem magam az utóbbi néhány futam után. Vár még ránk azért némi munka. A jó hír, hogy ott lesz még a második edzés holnap, ahol teljesíthetünk hosszabb etapokat, kipróbálhatjuk a gumikat, hogy még magabiztosabban vághassunk neki a sprintnek és majd a versenynek.”

A spanyol hozzátette: a harmadik hely azt is jelenti, hogy a pálya tiszta oldaláról várhatja a startot a sprintkvalifikáción, amelyen a szélárnyék és a DRS jelentősége révén izgalmas és szórakoztató versenyre számít.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: