DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Magnussen: Ez még nem minden!

A Haas dán versenyzője nagyon elégedett volt a spielbergi időmérő edzésen mutatott teljesítményükkel, véleménye szerint azonban további tartalékok rejlenek az autóban.

Remek napot zárt a Haas csapata pénteken Spielbergben, hiszen a kvalifikáción mindkét autójuk bejutott a Q3-ba, ahol Kevin Magnussen a hetedik, Mick Schumacher pedig a nyolcadik rajtkockát tudta megszerezni a holnapi sprintfutamra, Sergio Perez büntetése miatt azonban mindketten előrelépnek egy-egy pozíciót a rajtrácson.

Magnussen az időmérőt követően széles mosollyal állt a kamerák elé: „Remek napunk volt. Az autó már a szabadedzés első köreiben versenyképesnek érződött, ezért nagyon bizakodva vártam az időmérőt. Hihetetlenül boldog vagyok, ugyanakkor úgy érzem, hogy nem sikerült még mindent kihoznunk az autóból, mert az utolsó körömben veszítettem nagyjából 3 tizedet az előző köreimhez viszonyítva. Vicces, hogy itt állok a hetedik hellyel, és nem vagyok maradéktalanul elégedett, de ez így is egy nagyon jó eredmény.”



„Remélem, hogy sikerül majd javítanom néhány pozíciót, vagy legalább megtartani ezt, de még nem mentünk megtankolva, szóval remélem, hogy nagy üzemanyagmennyiséggel is ilyen jól viselkedik az autó” – mondta Magnussen az F1 hivatalos oldalának.

A dán csapattársa, Schumacher is élvezte az időmérő edzést, a sprintversenyen pedig igyekszik tovább javítani helyezésén: „Nem a legtisztább edzés volt, de minden jól alakult számunkra. Ha maradunk ebben a pozícióban holnap, akkor is pontokat szerzünk, ha javítunk, azért még több pont jár, szóval igyekszünk majd előrébb lépni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: