DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vacsora közben békült Leclerc és Binotto

Olasz lapértesülések szerint kedden este Monacóban került sor egy közös vacsorára a Ferrari csapatfőnöke és vb-esélyes pilótája között, hogy elsimítsák az F1-es Brit Nagydíj utáni feszültségeket.

Charles Leclerc úton volt a győzelem felé Silverstone-ban, ám a hajrában beküldött biztonsági autóra nem jó stratégiával reagált a Ferrari – bár Mattia Binottóék kitartanak amellett, hogy jól döntöttek azzal, hogy az élen álló autóval a pályapozíció tartását részesítették előnyben –, így a monacói végül csak a negyedik helyen ért célba.

Bár a nyilatkozatokban mindkét fél igyekezett ezt cáfolni vagy az élét elvenni, de szemmel látható volt, hogy a futamot követően volt némi feszültség Leclerc és Binotto között: a csapatvezető a feltartott mutatóujjával magyarázott pilótájának, aki később úgy reagált erre, hogy főnöke csak fel akarta vidítani a csalódáskeltő eredmény után.

 

A Gazzetta dello Sport úgy értesült, a feszültség tisztázása érdekében Leclerc és Binotto két nappal a Brit Nagydíjat követően, Monacóban találkozott egy vacsora keretében. A közösségi oldalara felkerült videón valóban az látszik, ahogy a Hotel de Paris-t már sokkal enyhébb hangulatban hagyták el. Az olasz lap arról ír, hogy bár várhattak volna a vacsorával az Osztrák GP-ig, a felek vélhetően már úgy akartak megérkezni Spielbergbe, hogy elsimítsák az esetleges nézeteltéréseket.

Feszültség egyébként állítólag nem csak Leclerc és Binotto között van az elpuskázott silverstone-i futam után: mint arról beszámoltunk, állítólag a Ferrari egyes csapattagjai nem is akarták eleinte megünnepelte Carlos Sainz első győzelmét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: