DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hakkinen: Sainz ezentúl sokkal magabiztosabb lesz

A Ferrari versenyzője pályafutása első győzelmét aratta Silverstone-ban, Mika Hakkinen szerint ez jelentősen növelni fogja a spanyol önbizalmát a következő versenyeken, hiszen lekerült róla a nyomás.

Sainz hektikus szezonkezdetet produkált 2022-ben, hiszen a stabil és gyors F1-75-tel egészen a múlt hétvégi Brit GP-ig nem sikerült sem pole-pozíciót, sem futamgyőzelmet szereznie, miközben csapattársa, Charles Leclerc két győzelmet, valamint hat rajtelsőséget gyűjtött be ez idő alatt. Tovább nehezítette a spanyol helyzetét, hogy Leclerc-rel ellentétben meglehetősen nehezen birkózott meg az új autó vezethetőségével, az ebből fakadó görcsössége pedig többször is hibába torkollott, elég csak Imolára vagy Miamira gondolni. Silverstone-ban azonban megtört a jég, és sem az időmérőn, sem a versenyen nem talált legyőzőre. A spanyol pilóta így fellélegezhet, hiszen hét év után végre sikerült megszereznie a hőn áhított diadalt. 

A várakozásból adódó teher tehát már nem nyomja a vállait, ami nagyban növelheti önbizalmát Hakkinen szerint: „Nekem is nagyon sokat kellett várnom az első győzelmemre, akárcsak Carlosnak, szóval tudom, mennyire boldog és megkönnyebbült most. Hatalmas lépés megszerezni az első diadalt, mert hosszú évek munkája érik be abban a pillanatban.”



„Carlos egy népszerű srác, és kétségkívül nagyon tehetséges, de Leclerc némileg elhomályosította őt eddig. Ezzel a győzelemmel lekerült róla a nyomás, szóval szerintem mostantól még jobban fog bízni önmagában és a képességeiben” – idézi Hakkinent a RacingNews365.com.

A korábbi bajnoknak kifejezetten tetszett, hogy Sainz ellent mert mondani a csapatutasításnak a verseny hajrájában: „A rádiós kommunikáció alapján a Ferrari segíteni szeretett volna Leclerc-nek megnyerni a futamot, annak ellenére, hogy sérült autóval versenyzett. Szerintem nagyszerű volt, ahogy Carlos a helyzetet kezelte, és a maga előnyére fordította a friss gumikat. Mindazonáltal, a Ferrarinak egyértelmű csapaton belüli stratégiára lesz szüksége a hátralévő versenyeken, ha szeretnék legyőzni a Red Bullt.”

Hakkinen elmondta azt is, hogy a Brit GP nagyszerű reklám volt az F1-nek: „Fantasztikus versenyzést láthattunk vasárnap. Hihetetlen volt, ahogy Carlos és Max, valamint Charles és Lewis keményen, de sportszerűen küzdöttek egymással. Kivételes képességű versenyzők vannak ma a rajtrácson.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: