DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Verstappen: Mick elég okos srác

A holland a padlólemez sérülése miatt nem tudott a győzelemért harcolni Silverstone-ban, a csatákból azonban neki is kijutott, hiszen a verseny végén öldöklő küzdelmet folytatott Mick Schumacherrel.

Verstappen a Brit GP-n is mindent megtett azért, hogy egy újabb győzelmet zsebeljen be, hiszen az első rajtnál sikerült megelőznie a pole-pozícióból induló Carlos Sainzot, a megismételt startot követően pedig könyörtelenül csapott le az élen álló spanyol hibájára, átvéve ezzel az első helyet. Ekkor úgy tűnt, hogy a holland tempójára ezen a hétvégén sem lesz ellenszer, de egy beszoruló törmelékdarab jelentős károkat okozott az RB18 padlólemezén, melynek következtében számottevően csökkent az autó leszorítóereje. Előbb Sainz vette vissza tőle a vezető pozíciót, majd a bokszkiállását követően visszaesett a középmezőnybe, ahol számára szokatlan versenyzőkkel kellett megküzdenie.

Az egyik ilyen versenyző Schumacher volt, aki az utolsó körökben agresszíven támadta a sérült autóval köröző világbajnoki címvédőt, Verstappennek azonban sikerült megtartania a hetedik helyet, a versenyt követően pedig jókedvűen nyilatkozott a némettel folytatott küzdelemről: „Az autómnak nem volt jó a tempója, és tudtam, hogy Mick szeretné a hetedik pozíciót. Jó móka volt. Nyilvánvalóan nem örültem neki, hogy ebbe a helyzetbe kerültem, de mindig élvezetes mások ellen csatázni. Szerintem nagyon jó kis összecsapás volt” – idézi Verstappent az f1i.com. 



„A verseny után beszéltünk, elmondta, hogy nagyon akarta a pozíciómat, erre mondtam neki, hogy igen, észrevettem” – mesélte nevetve a holland. A Red Bull pilótája meglehetősen agresszíven védekezett, többször majdnem összeértek, valamint egyszer le is terelte a pályáról a fiatal németet. Verstappen elárulta, hogy szándékosan választotta ezt a taktikát, hiszen tudta, hogy Schumacher az első pontjaira hajt: „Úgy voltam vele, hogy emelje el ő a gázt, különben mindketten kiesünk. Szerencsére elég okos volt, hogy ne kockáztasson.”

A Haas német versenyzője azonban így is elégedetten távozott Silverstone-ból, hiszen a nyolcadik hellyel is sikerült megszerezni pályafutása első pontjait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: