DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Még nem bízza el magát a Mercedes

Bár úgy tűnt, Silverstone-ben a győzelem sem volt elérhetetlen Lewis Hamilton számára, Toto Wolff csapatfőnök mégis óvatosságra int: Barcelonában is azt hitték, hogy megtalálták a helyes utat.

A Formula-1-es Brit Nagydíj egyes szakaszai során úgy festett, Lewis Hamilton akár a győzelemért is harcba szállhat a Ferrarik ellen – sőt, Toto Wolff csapatvezető szerint a verseny végi biztonsági autós fázis nélkül ez össze is jöhetett volna. Az egyértelműen biztató forma ellenére Wolff nem akarja elragadtatni magát, hiszen másfél hónappal ezelőtt a Spanyol GP-n már egyszer azt hitték, hogy megtalálták a megfelelő utat a W13-assal:

hamilton-mercedes-silverstone-1



„Nem, még nem, mert Barcelonában is voltak pillanatok, amikor láttunk némi fényt az alagút végén” – felelte a csapatfőnök a Motorsport.com azon kérdésére, hogy mostantól máshogy állnak-e az esélyekhez. „Aztán a következő három utcai helyszín megmutatta, hogy tévedtünk, szóval nem akarom magunkat jobb színben feltüntetni vagy túl optimista lenni ezen a ponton.”

Bár Silverstone-ban kevésbé jelentkezett a pattogás, Wolff szerint még így sem oldották meg a jelenséget: „Barcelonában is eltaláltuk az irányt. Még mindig megvan a pattogásos problémánk, ami végigkísért minket a három nap során, bár a versenyen éppen kevésbé, úgyhogy ezt kezelnünk kell.”

A Mercedes első embere szerint a soron következő spielbergi helyszín sokkal jobb fokmérője lesz annak, hol is állnak, hiszen a múltban nem igazán mentek jól a Red Bull Ringen: „Volt néhány kanyar, amely korábban nem igazán passzolt az autónkhoz. De ez egy állandó tanulási folyamat. Úgy gondolom, az idei szezonban rendkívül nehéz lesz nyernünk, szóval lépésről lépésre kell haladnunk, hogy úrrá legyünk az autó teljesítményén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: