DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso Leclerc büntetésére számított

Várta az Alpine kétszeres világbajnoka, hogy a negyedik (vagy akár a harmadik) helyre léptetik elő. Ő időbüntetést kapott azért, amit Charles Leclerc vizsgálat nélkül megúszott.

Két héttel korábban, a Kanadai Nagydíjon Fernando Alonso a hetedik helyről csúszott vissza a kilencedik pozícióba, miután a stewardok öt másodperces időbüntetéssel sújtották: az indoklás egynél többszöri irányváltás volt védekezés közben. A Brit Nagydíjon Charles Leclerc éppen így védte a pozícióját Lewis Hamilton ellen, hogy megszüntesse a szélárnyékot. A páros mögött haladó Alonso emiatt arra számított, hogy a monacóit megbüntetik, és az eleve idei legjobb helyezésének számító ötödik pozícióból eggyel lép előre.

 



„Arra számítok, hogy ebből negyedik helyezés lesz, mivel Charles mozgott a hátsó egyenesben, háromszor is irányt váltott, miközben Lewisszal szemben védekezett. Én egyszer csináltam ilyet, Kanadában, ezért öt másodperc időbüntetést kaptam. Gondolom, hogy három irányváltás nem engedélyezett” – nyilatkozta a helyszíni médiában a Brit Nagydíj leintése után Alonso. Hozzátennénk, a szóban forgó eset során Leclerc kétszer váltott irányt, igaz, ez sem szabályos.

„A negyedik hely biztosan meglesz, talán a harmadik hely is” – mondta ekkor magabiztosan Alonso, aki Sergio Perez lehetséges büntetésére is számított: a mexikói Leclerc megelőzése közben elhagyta a pályát, valamint Hamiltont is lekényszerítette onnan. „Én nem ülök a stewardok közt, de remélem, külső szemlélőként örülni fogok a fejleményeknek.”

A spanyol végül azonban nem örülhetett: Leclerc esetét még csak nem is vizsgálták a stewardok. Perez említett két incidensét visszanézték, de a mexikói sem kapott büntetést, Alonso így nem örökölte meg a vágyott negyedik helyet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: