DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Charles józan ellenfél, nem úgy, mint a tavalyi

Odafricskázott 2021-es riválisának, Max Verstappennek a Brit Nagydíj dobogósa – külön kiemelte, hogy Leclerc-rel a Copse kanyart is megúszták ütközés nélkül. Hozzátette: a Mercedes még nincsen győztes pozícióban, de már messze sincs tőle.

A silverstone-i futam bizonyos fázisaiban – mint amikor elhúzta az első kiállását közepes abroncsokon, így hosszú körökön át vezette a versenyt – a hazai futamgyőzelemre is esélyesnek tűnt Lewis Hamilton, végül azonban a dobogó alsó fokáért is meg kellett izzadnia. Charles Leclerc a használt kemény abroncsokon derekasan védekezett, amíg végül megadta magát a lágy abroncson támadó hétszeres világbajnokának.

„Charles remek munkát végzett, micsoda harc. Nagyon józan versenyző, egyértelműen más, mint amit tavaly tapasztaltam” – mondta a tévékameráknak Hamilton, ha pedig nem lenne egyértelmű, hogy ezzel Max Verstappenre céloz, akivel egy évvel korábban ütköztek Silverstone-ban, hozzátette: „Például a Copse-ban mindketten át tudtunk menni probléma nélkül. Micsoda csata volt! Gumihátrányban kellett lennie, hogy végül megelőzzük. Csodálatos hétvége volt ez.”



A hivatalos sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu kollégája is jelen volt, ugyanerről a harcból, melyben Sergio Perezzel is csatázott, hozzátette: „Egyértelműen élveztem a csatát. A gokartos időkre emlékeztetett, szerintem a Formula-1 most a legjobb oldalát mutatja. Képesek vagyunk követni egymást, és így összecsapni kör kör után. Hálás vagyok, hogy én is ebben a csatában lehettem, mivel régen küzdöttem már ilyen elöl.”

„Bizakodásra ad okot, hogy a harcban voltunk” – beszélt arról, hogy versenyben állt az első helyért. „Hosszú körökön keresztül hoztam a Ferrari tempóját, sőt még jobb is voltam náluk néhány szakaszban, például az enyém lett a leggyorsabb kör a végén, amire idén még nem volt példa. Fejlesztésünk érkezett ezen a hétvégén, a versenytempónk pedig egyértelműen javult ennek köszönhetően. Egyébként is ez az idei autó legerősebb pontja, de most még közelebb tudtunk kerülni. Nem hiszem, hogy győztes pozícióban állunk egyelőre, de nem is vagyunk messze” – zárta Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: