DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Albon balesete miatt csúszik Latifi csomagja

A Williams brit-thai versenyzője komoly balesetet szenvedett a Brit Nagydíj rajtjánál, mellyel valószínűleg késleltetni fogja csapattársa, Nicholas Latifi fejlesztéseit.

Alex Albon a futam rajtjánál egy Sebastian Vettellel való koccanás hatására a boxutca falának csapódott, majd eltalálta őt Yuki Tsunoda és Esteban Ocon is. A Williams versenyzőjét kórházba szállították elővigyázatossági vizsgálatokra, de még a nap folyamán egészségesen hazaengedték.

A brit-thai versenyző már a továbbfejlesztett Williams-csomagot használta, míg Latifi a konstrukció régi verziójával körözött a Silverstone-i aszfaltcsíkon. Ennek ellenére a kanadai élete legjobb eredményét érte el a szombati időmérőn, bejutott a Q3-ba és a tizedik helyet szerezte meg.

Latifi egyébként is csupán a Francia Nagydíjon kapta volna meg a fejlesztéseket, azonban valószínűleg így még tovább kell majd várnia. „Volt egy méretes balesete, biztos vagyok benne, hogy ez visszaveti a gyárat” – nyilatkozta Latifi a futamot követően, reagálva Albon balesetére. „Ez nem az ő hibája. Kár a csapatért, mert ez biztosan visszaveti a teljes programot, valamint nem véletlen, hogy nincs kettő ezen a hétvégén.”

 



„Meg kell néznünk, hogy Alex autóján mekkora a kár, nem minden más a versenygépén, több nagy változás van, viszont valójában még nem láttam a sérüléseket az autóján. Gyanítom, hogy sok sérülés van a fejlesztések kapcsán. Hogy mennyi menthető és javítható belőle? Mennyit kell majd várnunk az új alkatrészekre? Ebben az esetben ez még később is lehet számomra” – folytatta Latifi.

A Williams csapatfőnöke, Jost Capito már szombaton figyelmeztetett arra, hogy a késés valóban lehetséges: „Ez nagyban függ attól, hogy milyen sérüléseink lesznek ezen a hétvégén” – válaszolta Capito arra a kérdésre, hogy mikor kapja meg Latifi a fejlesztéseket.

A kanadai versenyző harmadik szezonját tölti a Formula-1-ben, de idei teljesítménye egyelőre elmarad csapattársáétól, Alex Albontól. A brit hétvégén azonban a fejlesztések hiányában teljesített saját magához képest kiemelkedően, az időmérőn csapattársa a Q1-ben esett ki, míg Latifi a Q3-ig vitte az autót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: