DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Norris: Magunk elé engedtük Fernandót

Az ifjú brit a hatodik helyen fejezte be hazai versenyét, szerinte azonban túl későn cseréltek kereket a biztonsági autós fázis alatt, amivel utat engedtek Fernando Alonsónak az ötödik helyre.

A Brit Nagydíj izgalmaihoz képest Norris viszonylag eseménytelen versenyt tudhat maga mögött, hiszen gyakorlatilag az egész futamon az Alpine veteránjával küzdött, valamint a verseny vége felé sem tudott beleszólni a dobogós pozíciókért zajló küzdelmekbe.

„Hosszú futam volt, az első etap pedig különösen nehéznek bizonyult, mert Fernando végig a sarkamban loholt. A végén rosszul döntöttünk az SC-fázis alatt azzal, hogy nem az első körben jöttünk ki cserélni, így gyakorlatilag magunk elé engedtük őt. Az ötödik helyen kellett volna végeznünk. A csapat és én is hibáztunk ebben az esetben” – nyilatkozta némileg csalódottan Norris a Formula.hu jelenlétében.



Guanyu Zhou rémisztő balesetével kapcsolatban elmondta, hogy ijesztő volt látni az esetet, és örül, hogy társa sérülések nélkül tudott kiszállni az összeroncsolódott Alfa Romeóból. „Nagyon sokkoló volt végignézni a képsorokat, különösen a verseny közben, de örülök, hogy sértetlenül megúszta a balesetet, és remélhetőleg a következő versenyen máris visszatérhet.”

A McLaren pilótája arról is beszélt, hogy milyen gondolatok jártak a fejében a verseny eleji megszakítás közben: „Furcsa volt, mert ilyenkor minden apró részletet tudni akarsz arról, ami történt, ugyanakkor valahol nem is akarod tudni. De fontos, hogy tisztában legyünk az eseményekkel, mert könnyen lehet, hogy legközelebb te kerülsz hasonló helyzetbe. Zhou ma ártatlanul keveredett ebbe a szituációba, de ez az a kockázat, amelyet az autóba ülve mindannyian tudomásul veszünk és elfogadunk, de igyekszünk kizárni, amikor felvesszük a sisakot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: