DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Verstappen oroszlánként küzdött

Nem alakult túl jól a Brit Nagydíj a Red Bull számára, miután mindkét autójuk megsérült a futam elején. Perez végül dobogóra állt, és a címvédő is pontokat szerzett. Horner szerint ez volt a maximum.

Bár az eredeti rajt után Max Verstappen az élre állt, az első kanyarban történt balesetek után végül ismét a rajtsorrend szerint futott neki a mezőny az újraindításnak, így gyorsan elveszítette az előnyét. Az energiaitalosok számára itt már nem igazán jött ki a lépés, mivel előbb Sergio Perez első szárnya sérült meg, majd kicsivel később a holland pilóta veszített időt egy technikai gond miatt.

A történtek ellenére végül Perez a második helyre hozta be az autót, a címvédő pedig annak ellenére is értékes pontokat szerzett, hogy jelentősen visszaesett a tempója, és a középmezőnyben volt kénytelen harcolni.



„Max első rajtja nagyon jó volt. Nagyszerű tempót diktált ma, képes volt az élre állni és előnyt építeni. Később néhány törmelékre hajtott, ami hatalmas károkat okozott az autó alján, és rengeteg leszorítóerőt veszített. A sérülés később egyre rosszabb lett, aztán kemény gumikra váltottunk, ami megnehezítette a dolgát. Ekkor már az Aston Martin és a Haas ellen versenyeztünk, hogy mentsük, amit lehet” – mondta Christian Horner a Sky Sports adásában.

Az osztrák istálló csapatfőnöke úgy véli, pilótái fantasztikusan teljesítettek Silverstone-ban, különösen Verstappen, aki mindent megtett a gondok ellenére is.

„Feltettünk egy szett lágyat a végén, és úgy küzdött, mint egy oroszlán. Sosem láttam még tőle, hogy ilyen keményen küzdött volna egy hetedik helyért, de ez a bajnokság végén különbséget jelenthet. Checo előnyét is tovább növeltük Charles (Leclerc) előtt, a konstruktőröknél pedig csak tíz pontot veszítettünk. Figyelembe véve a mai napunkat, ez nem is olyan rossz” – zárta gondolatait Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: