DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappent egy törmelék fosztotta meg a győzelemtől

Max Verstappen versenye nagyszerűen indult, később azonban egy műszaki hiba hátráltatta a világbajnoki címvédőt. Heroikus küzdelemben hozta be a sérült autót a hetedik helyen a holland.

Kis híján a második rajtnál is megismételte Carlos Sainz elleni manőverét Max Verstappen, azonban nem tudta másodjára megelőzni az élete első futamgyőzelmére törő spanyolt, aki később viszont hibázott, így ismét az élen találta magát Verstappen.

„Jól indult számomra a verseny, hiszen egyre közelebb kerültem Carloshoz, aki aztán hibázott is, így az élre álltam, azonban néhány körrel később eltaláltam valami törmeléket, amit amikor már észrevettem, nem tudtam kikerülni” – kezdte Verstappen a futamot követően.



„Ez a darab teljesen tönkretette a padlólemezem aljának teljes baloldalát, onnantól kezdve pedig rengeteg leszorítóerőt vesztettem, és nem volt meg a kellő sebesség az autómban. Mindegy volt, milyen gumikat tettünk fel, csak szenvedtem, így a történtek fényében azt mondhatom, a hetedik hely egy jó eredmény számunkra.”

Verstappen ezután arra is kitért, miért váltott át a második rajtra közepes keverékekre a lágyakról: „Az első rajtom nagyon jól sikerült, így azt gondoltuk, hogy a közepeseken is meg tudnám ezt csinálni, ami aztán nem is múlott sokon, de Carlos annyira rászorított a falra, hogy nem tudtam jó szögben megközelíteni a kanyart. Mindenesetre úgy gondolom, hogy ez egy jó versenystratégia lehetett volna.”

„Az ominózus eset után már annyira lassú voltam, hogy egyre csak visszább és visszább estem, így a végén a lágyakon próbáltam minden tőlem telhetőt beleadni, hogy többen már ne menjenek el mellettem.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: